%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
Electronisch stemmen
1 november 2006   |  
Moratorium stemcomputers, zegt Rop Gonggrijp in interview met DeepJounal
Bekijk het interview
Rop Gonggrijp van WijVertrouwen-
StemcomputersNiet.nl wil een moratorium op het gebruik van stemcomputers, zo zegt hij in een interview met DeepJournalTV. Bekijk het item.
3 maart 2006   |  
DeepJournal interviewt expert stemmachines P. Knoppers
'We moeten niet blind vertrouwen op fabrikanten electronische stemmachines'
Op zeven maart aanstaande gaat Nederland naar de stembus en zal hierbij massaal gebruikmaken van electronische stemmachines. DeepJournal interviewt stemmachine-expert Peter Knoppers van de Technische Universiteit Delft: 'Ik denk dat we in de situatie zijn dat men nog niet ontdekt heeft hoe kwetsbaar we zijn. Dat blind vertrouwen, dat moet een keer fout lopen.
7 april 2005   |  
Stemuitslag mogelijk gemanipuleerd
Wetenschappelijke analyse toont een statistisch onverklaarbaar groot gat tussen de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de exit polls. 'Scientific Analysis Suggests Presidential Vote Counts May Have Been Altered', kopt US Counts Votes concluderend naar aanleiding van het rapport "Analysis of the 2004 Presidential Election Poll Discrepancies".
18 november 2004   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 12
Zit Bush terecht in het Witte Huis?
Verkiezingen VS 2004: één grote puinhoop
De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn voorbij, maar toch niet helemaal. De Groene Partij wilde een hertelling in de cruciale swingstaat Ohio en kreeg die. Nouja kreeg, het kostte ze ruim $110.000, maar de hertelling gaat er nu dus komen. Presidentskandidaat Ralph Nader heeft een hertelling afgedwongen voor de staat New Hampshire en activiste Bev Harris is fraude-onderzoeken begonnen in swing states Florida en New Mexico.
26 oktober 2004   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 11
Stemmachines in VS blijken al jarenlang uitermate fraudegevoelig
Om de Verenigde Staten op te stuwen in de vaart der volkeren heeft George W. Bush in 2002 de grootste verandering in de Amerikaanse kieswet ingezet sinds 1965, toen ook niet-blanken mochten gaan stemmen: ter waarde van bijna vier miljard dollar worden nu overal in de VS zo snel mogelijk elektronische stemmachines neergezet.
10 maart 2004   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 10
Systematische fraude bij verkiezingen VS (5)
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefraudeerd.
6 februari 2004   |  
Onderzoekers: Stemmen via internet nog te fraudegevoelig
Overheden desondanks enthousiast
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd en ruimte wordt gemaakt voor fraude.
25 januari 2004   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 9
Stemproces in VS was en is zeer fraudegevoelig
Geheime diensten nauw betrokken bij stemproces
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in vorige en volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
10 november 2002   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 8
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
2 november 2002   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 6
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel en in volgende delen komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
2 november 2002   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 7
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
13 november 2001   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 5
Hoe je het ook wendt of keert: Gore zou de Amerikaanse presidentverkiezingen hebben gewonnen als er eerlijk was geteld. Dat staat te lezen in een ongewoon hard artikel van MSNBC. De Volkskrant kopt daarentegen vandaag, weggemoffeld in een klein artikeltje op pagina 4: 'Bush lijkt terecht president VS'. In ons voorlaatste deel van deze serie, gepubliceerd op 231001, vertelden we hoe de powers that be de einduitslag van de hertelling wisten op te schorten. Vandaag is definitief de waarheid bekend: '[...] it put the wrong man in the White House', aldus de laatste zin van het MSNBC-artikel van Eric Alterman met de titel 'Buried truth of a flawed election'.
23 oktober 2001   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 4
Na de zelfcensuur van de pers om bin Ladens toespraken niet meer uit te zenden, volgt een tweede deel in de parallele oorlog die nu aan de gang is. De ene oorlog is die tegen het terrorisme, de andere oorlog is die tegen de democratie. Het tweede deel van die andere oorlog is het opschorten van de einduitslag van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen. 
30 december 2000   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 3
Wat pijnlijk was, wordt pijnlijker. Steeds groter wordt het getal dat aangeeft hoeveel méér stemmen Gore heeft behaald dan Bush. Het gaat voor de goede orde om stemmen van Het Volk. 'Gore's Lead in the Popular Vote Now Exceeds 500,000' kopt de New York Times vandaag. 'Vice President Al Gore's nationwide lead in the popular vote has grown by about 200,000, to more than half a million, since Dec. 18, when the Electoral College sealed his fate and made Gov. George W. Bush the 43rd president of the United States.'

30 december 2000   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 2
In het belangrijkste Westerse land is onlangs de belangrijkste persoon op aarde benoemd, iemand die dus eigenlijk de vleesgeworden vooruitgang zou moeten zijn. Misschien dat de manier waarop hij werd verkozen een voorteken was, maar juist deze man staat achteruitgang voor.
30 oktober 2000   |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 1
Niet iedereen is het roer kwijt in de Verenigde Staten. Democraat (nouja, lid van de Democratische Partij) Paul Begala* houdt er duidelijke meningen op na: 'The Bush operation reminds me of North Korea. You have a group of insanely loyal, fiercely committed lunatics, devoting their lives to slavish devotion of a moron whose only claim to power is that his father used to run the country. George W. Bush is Kim Jong Il with better hair.'
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
26 september 2012
Belangenverstrengelingen ook bij Mexicaanse griepprik
Het RIVM haalt bakzeil in de ongelijke strijd tegen de kritische huisarts Van der Linde. Het is niet voor het eerst dat de overheid de confrontatie zoekt met kritische burgers die vragen stellen over belangenverstrengelingen en vaccinaties. Dat blijkt uit mijn boek Dossier Mexicaanse griep. Wat daaruit ook duidelijk wordt is dat belangenverstrengelingen rond vaccinaties niet ongewoon zijn.
27 februari 2012
Albert Spits: 'ESM is monetaire staatsgreep'
Het ESM, bijna niemand heeft er nog over gehoord, maar het gaat ons land vele miljarden kosten, zonder dat we er ook maar iets over te zeggen hebben.
5 februari 2012  |  
Strijd tegen Damascus en Teheran bedreigt belangen Rusland en China
Iedereen in dit conflict - Iran, de VS en het Westen, Israël, China, Rusland, maar ook de soennitische bevolkingen en hun leiders in de regio - hebben grote belangen die onderling sterk verschillen. Dat maakt de kwestie tot een kruitvat. Daarin wordt naar het zich laat aan zien door Israël en/of de VS een lont gestoken en een lucifer bij gehouden.
30 januari 2012  |  
Voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran in volle gang
De nieuwsberichten rond Iran volgen elkaar in rap tempo op en vormen bij elkaar een nieuwe stap in de richting van een militair conflict. De ontwikkelingen gaan snel; een overzicht.
22 januari 2012  |  
Geheime Navo-wapenleveranties aan opstandelingen Syrië om Iran te verzwakken
De oorlog tegen Iran is een langlopend project dat vele jaren van voorbereiding vergt en het doel steeds meer nadert. Deel van de voorbereiding is het in het geheim bewapenen van Syrische opstandelingen. Een verzwakking van Syrië is een verzwakking van Iran.
18 januari 2012  |  
Israël en VS: Iran werkt niet aan een kernwapen
Terwijl de wereld de indruk krijgt dat een oorlog met Iran weer enkele stappen dichterbij is gekomen, doen de vertegenwoordigers van Israël en de VS opvallende uitspraken over de islamitische republiek. De uitspraken zijn mede opvallend omdat tegelijk de opbouw voor een militair conflict onverminderd lijkt door te gaan.
14 december 2011  |  
Albert Spits: Exit voor euro medio 2012
Ik denk dat het voor Nederland ongeveer tussen de 9 en pakweg 15 miljard gaat kosten om weer terug te gaan naar de gulden. Je kunt de euro nog wel behouden, maar als rekeneenheid, een soort handelsmunt. Maar niet als een fysieke munt, daar zitten veel te veel weeffouten in.
12 december 2011  |  
Marietje Schaake (D66): overheid moet opener, transparanter, afrekenbaar
'De gesloten, verticale bestuurssystemen moeten worden geopend. Een kleine, effectieve overheid wint vertrouwen van burgers en maakt bestuurlijke vernieuwing een realiteit: van besturen naar westuren!'
2 december 2011
Albert Spits over het verschil tussen de Keynesiaanse en de Oostenrijkse school
Spits: Wat deed Keynes? Die deed het helemaal andersom, zette alles op zijn kop: productie is niet belangrijk, de vraag is belangrijk. Want we moeten zorgen dat de werkgelegenheid op peil wordt gehouden, dat mensen genoeg te besteden hebben, et cetera. Vandaar dat hij aankwam met allerlei soorten ingrepen, zoals  renteverlagingen, het extra drukken van geld et cetera.
29 november 2011  |  
Albert Spits: Een crisis van 2 jaar in plaats van 10 bij saneren financiële sector
In dit interview legt Spits uit hoe de crisis op een andere manier kan worden aangepakt en wat dan de gevolgen zijn. 'Dan heb je dus een crisis van twee jaar. Meer niet. Maar dan moet je helemaal gaan herwaarderen. Dat betekent: de banken gaan failliet. Dus je krijgt een aanslag op je financiële sector. Maar dat moet je maar op de koop toenemen, want die financiële sector dient te worden gesaneerd op de een of andere manier. Doe je dat niet, dan zitten we nog voor 10, 11 jaar in een crisis.'
10 november 2011  |  
Iran en Westen + Israël als twee elkaar tegemoetkomende treinen op hetzelfde spoor
Rond de kwestie Iran hangt een mist van propaganda, misleiding, angst en belangen. Wie uit de mist stapt die opstijgt uit de nieuwsberichten over Iran, ziet dat er sprake is van een strijd op meerdere fronten. Er wordt gestreden om de macht.
8 november 2011  |  
Politiek en media gaan voorbij aan feiten bij rapport Iran
De discrepantie tussen de opgewonden meningen van de Kamerleden en de feiten zoals gepresenteerd door Leverett, Mann, mijn boek De Volgende Oorlog en mijn DeepJournal-serie over Iran is erg groot.
8 november 2011  |  
Nieuwe stappen op weg naar een militair conflict met Iran
De informatie-oorlog die nu woedt rond Iran is deel van het lopende conflict met het land. Het is onderdeel van de jarenlange voorbereiding van een oorlog tegen Iran, geënt op het stramien van de verovering van Irak.
7 november 2011  |  
IAEA-rapport nieuwe stap op weg naar de volgende oorlog: tegen Iran
De informatie-oorlog is deel van het lopende conflict met Iran, waarvan militair ingrijpen slechts een waarschijnlijke toekomstige fase is. De oorlog met Iran is allang begonnen. Een militair conflict is daarin slechts een fase, net als bij Irak.
11 september 2011
Mike Donkers: 'Eet meer verzadigd vet'
De discussie gaat vaak over ziekte, ziektekosten, ziekenhuizen, over wat te doen als het mis gaat en wat dat dan mag kosten. Aan de andere kant van de balans is veel winst te behalen, op maatschappelijk, maar zeker ook op persoonlijk niveau: hoe kun je gezond worden en blijven?
4 september 2011  |  
Geheim rapport: Megrahi is niet dader aanslag Lockerbie
De uitspraak in de Lockerbie-zaak is gebaseerd op leugen en bedrog en de veroordeelde Abdelbaset Ali al-Megrahi kan niet de dader zijn. Dat blijkt uit de onthulling van een geheim deel van een officieel onderzoeksrapport.
30 maart 2011
Albert Spits: concrete tips bij de komende crisis
Zoals al duidelijk werd in de vorige twee interviews is Spits voorstander van het investeren in zilver om de crisisjaren redelijk door te komen. In dit interview noemt hij concrete bedragen en hoeveelheden. Ook reageert hij op uitspraken van de Zweedse filosoof en publicist Johan Norberg.
16 maart 2011
Albert Spits: Dieptepunt crisis over 11 jaar
Spits trekt de lijn van de golfbewegingen door en ziet dat de huidige fase in de economie, die wordt gezien als het begin van een herstel, als een teken dat de goede tijden weer zijn aangebroken, onderdeel is van een curve die over het algemeen nog een neergaande beweging maakt. Pas over elf jaar zal het dieptepunt worden bereikt.
15 maart 2011
Albert Spits: Huur een huis en koop zilver
Beluister het interview met Albert Spits, pensioenfondsenadviseur. Hij een een uitgebreide studie gemaakt van de economie en meer specifiek de dynamiek van crises. Door met een onafhankelijke blik de golfbewegingen te bestuderen, is het mogelijk om betere inschattingen te maken van de actualiteit en zelfs toekomstige bewegingen.
3 maart 2011  |  
De Westerse invloed bij de Arabische Lente - 2
Dit is deel 2 van De Westerse invloed bij de Arabische Lente.  Lees ook deel 1. - Revoluties, spontaan of niet, zijn aantrekkelijker dan oorlogen, ze kosten bijvoorbeeld minder, in termen van bloedvergieten en geld. Dat verklaart de grote interesse van het Westen in het ontwikkelen van programma's om revoluties te realiseren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een sjabloon, een stramien. Dat is goed te zien aan de kleurenrevoluties in Oost-Europa en de Groene Revolutie in Iran. Nu is er de Arabische golf en ook nu keren dezelfde elementen terug.
2 maart 2011  |  
De Westerse invloed bij de Arabische Lente - 1
Revoluties, spontaan of niet, zijn aantrekkelijker dan oorlogen, ze kosten bijvoorbeeld minder, in termen van bloedvergieten en geld. Dat verklaart de grote interesse van het Westen in het ontwikkelen van programma's om revoluties te realiseren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een sjabloon, een stramien. Dat is goed te zien aan de kleurenrevoluties in Oost-Europa en de Groene Revolutie in Iran. Nu is er de Arabische golf en ook nu keren dezelfde elementen terug.
24 december 2010
De gekte van de Mexicaanse griep
Tweede deel uit de publicatie van onderzoeksjournalist Daan de Wit over zijn boek 'Dossier Mexicaanse griep', een kleine griep met grote gevolgen.
22 december 2010
'Het grootste schandaal sinds WOII'
Belangenverstrengelingen, miljardenwinsten, angstcampagnes, experimentele vaccins en geheime contracten: dat is het verhaal van de Mexicaanse griep. Eerste deel van een tweeluik. Dit verhaal is opgetekend door onderzoeksjournalist Daan de Wit in zijn boek Dossier Mexicaanse griep. In zijn artikel voor FTM haalt hij enkele belangrijke elementen uit het boek naar voren.
13 december 2010
Daan de Wit over Dossier Mexicaanse griep bij Ochtendspits
Vanochtend was Daan de Wit te gast in het tv-programma Ochtendspits om vragen te beantwoorden naar aanleiding van Dossier Mexicaanse griep. Dit boek heeft het doel een dossier te leveren voor een parlementaire enquête rond de Mexicaanse-griepaffaire.
Bekijk de uitzending (12'00).
Bekijk de website bij het boek.
30 mei 2010
Willem Middelkoop: Nieuwe recessie is onafwendbaar
In het gesprek gaat Middelkoop nader in op zijn tweet: 'IMF is duidelijk bezig de wereld klaar te stomen voor a "new world currency"'. Middelkoop vertelt dat het IMF de volgende fase aankondigt in de kredietcrisis: een vervanger voor de dollar als wereldreservemunt. Een stap die na een nieuwe crisis kan resulteren in een wereldmunt.
30 april 2010  |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 3
De eerste groep mensen die bij een militair conflict onder vuur komt te liggen, is het publiek. Zij zijn de eerste slachtoffers in de strijd. Want bij een militair conflict is oorlog slechts een fase. De grootste strijd is die om de hearts and minds van het grote publiek.
23 april 2010
Daan de Wit geeft lezingen op TU Delft en Universiteit Utrecht
Lezing door Daan de Wit - DeepJournal - Wanneer de geschiedenis een andere wending neemt
TU Delft, maandag 17 mei - 20.15 uur
Universiteit Utrecht, 21 mei - 13.30
1 april 2010  |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 2
Het CIA Red Cell-advies om de bevolking van Europa te beïnvloeden zodat het de missie in Afghanistan blijft steunen, was opmerkelijk. Maar de realiteit is dat de inhoud van het document de regel bevestigt. In mijn boek De Volgende Oorlog - De Aanval op Iran - Een voorbeschouwing heb ik een aantal feiten over dit soort beïnvloeding op een rij gezet. In het vorige deel van dit artikel stond een aantal voorbeelden. Ook in dit deel volgen nog enkele citaten uit het boek.
29 maart 2010  |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 1
Bij een militair conflict is oorlog slechts een fase in de strijd. De grootste strijd is die om de hearts and minds van het grote publiek. Het bijzondere aan de affaire rond het CIA Red Cell-document is dan ook niet de inhoud, maar dat het is gelekt. Het document is schokkend, maar de realiteit is dat de inhoud de regel bevestigt.
22 maart 2010  |  
Obama continueert Iranbeleid Bush - 3
'America's Pro-Israël Lobby' zoals AIPAC zichzelf noemt, houdt gisteren, vandaag en morgen in Washington de grootste conferentie in z'n geschiedenis. 'This year, the lobby has built its annual conference, and its entire lobbying agenda around the issue of Iran', schrijft Haaretz. AIPAC is oppermachtig en er is ontzag in Washington voor de lange arm van de lobby. Een van de middelen die het inzet is het Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI).
19 maart 2010  |  
Obama continueert Iranbeleid Bush - 2
De strijd tegen Iran is al begonnen. Oorlog is daarin slechts een fase. Net als bij Irak. De voorbereiding is het belangrijkste deel van de strijd. Wie dacht dat die voorbereiding was gestopt bij het aantreden van Barack Obama, kon in het vorige deel van deze serie van DeepJournal kennis nemen van de visie van kritisch denker Noam Chomsky. Hij zegt dat het Iranbeleid van president Obama een voortzetting is van het beleid van zijn voorganger, president Bush. Wie de feiten erbij pakt, ziet dat hij gelijk heeft.
16 maart 2010  |  
Obama continueert Iranbeleid Bush - 1
Ook onder president Obama blijft Iran de wereldagenda domineren. Iran wordt gepresenteerd als een cruciaal probleem dat moet worden opgelost. Het Probleem Iran is er een met meerdere lagen. De bovenste laag is dat Iran een potentieel gevaar is voor de wereldvrede. Uit welke feiten en fictie bestaat deze eerste laag?
3 februari 2010  |  
WHO speelt twijfelachtige rol bij grieppandemie
Bij een invloedrijke organisatie als de WHO is onafhankelijkheid cruciaal. Daarom is het gerechtvaardigd te kijken naar de inkomstenbronnen. [...] Die contributies bedragen blijkens het budget van vorig jaar 2,3 miljard euro en dat bedrag is ruim drie maal zo groot als wat de landen van de VN bijdragen. [...] De definitie van wat een wat een pandemie is, waardoor fase zes kan ingaan, is dus van groot belang. [...] Door het nieuwe criterium is de term pandemie flink geïnflatteerd. Het is een cosmetische verandering die in de praktijk een groot verschil maakt.
29 januari 2010  |  
Griepadviseurs overheden niet onafhankelijk
Ab Osterhaus speelt een belangrijke rol in de affaire rond de Mexicaanse griep. Door zijn invloed en belangenverstrengelingen verpersoonlijkt hij een systeem dat nu aan alle kanten aan onderzoek wordt onderworpen. Ongetwijfeld zullen de onderzoekers binnenkort stuiten op SAGE, de strategische adviesgroep van vaccin- en immuunexperts voor de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Ook hier duikt Osterhaus weer op. Hij is expert bij SAGE.
28 januari 2010  |  
Invloed industrie bij aanpak 'loze pandemie' onderzocht
Het aanvankelijke enthousiasme over de voortvarende aanpak van de Mexicaanse griep door viroloog Ab Osterhaus en minister Ab Klink heeft plaatsgemaakt voor kritiek. Ook buiten Nederland rijst de vraag of verstandig is gehandeld bij het grootschalig aankopen van vaccins. [...] 'Een aantal leden van de Raad van Europa heeft buitengewoon harde kritiek op de Wereld Gezondheidsorganisatie en vraagt zich hardop af of medicijnfabrikanten te veel invloed gehad hebben bij dit besluit'.
22 januari 2010
Daan de Wit over Skull & Bones bij Goedemorgen Nederland en BNN
Beluister de interviews over het geheime genootschap Skull & Bones die Daan de Wit gaf aan Goedemorgen Nederland en BNN Today.
20 december 2009  |  
Hoe Klink besloot tot vaccins met toevoegingen - 2
Nederland heeft een lopend contract met Solvay Pharmaceuticals in Weesp voor het maken van vaccins zonder toevoegingen. Maar minister Klink verbreekt het contract, met alle financiële gevolgen vandien. Hij ondertekent nieuwe, geheime contracten met GlaxoSmithKline en Novartis die vaccins maken mèt toevoegingen, de zogenoemde adjuvants. In Nederland krijgt iedereen - jong of oud, zwanger of niet - hetzelfde geadjuveerde vaccin. Wat is er gebeurd dat Klink deze beslissing heeft gemaakt?
15 december 2009  |  
Hoe Klink besloot tot vaccins met toevoegingen - 1
In de strijd tegen de Mexicaanse griep wordt in Nederland een vaccin ingezet met toevoegingen. Ook zwangeren vanaf 13 weken krijgen een dergelijk vaccin. Om tot die keus te komen vraagt minister Klink advies aan de Gezondheidsraad. Maar hij krijgt dit advies niet. Toch neemt hij vervolgens een besluit. Wie heeft hem daarbij geadviseerd?
23 november 2009  |  
Prikadvies zwangeren gebaseerd op 'vrijwel geen wetenschappelijke gegevens'
In ons land is gekozen voor het gebruik van Pandemrix en Focetria, vaccins met zogenoemde adjuvantia. Op basis waarvan is de beslissing gemaakt de Nederlandse zwangeren juist met deze middelen te vaccineren? Het antwoord van de Gezondheidsraad is duidelijk, maar niet geruststellend, namelijk 'dat er vrijwel geen wetenschappelijk gegevens zijn over het gebruik van de in de vaccins gebruikte adjuvantia (immuunstimulerende middelen) tijdens de zwangerschap'.
21 november 2009  |  
Het Mexicaanse-griepvaccin wordt getest in de praktijk
Ondanks toezeggingen dat het Mexicaanse-griepvaccin veilig is, is het niet getest op de doelgroep die nu wordt geprikt. De testfase is ingegaan op het moment dat het middel voor het eerst beschikbaar was en werd toegediend. Het is eerder wel getest, maar op een kleine groep gezonde mensen. Dit is gedaan gedurende een zeer korte periode. Lange-termijneffecten zijn voor alle betrokkenen ongewis.
18 november 2009
Interview Willem Middelkoop: 'Er gaan grote veranderingen komen'
Middelkoop kijkt in dit interview terug op de interviews met De Wit in 2006 en daarna. Hij geeft tips hoe de huidige kredietcrisis te overleven: 'Behoud je baan, wees flexibel en maak geen schulden'. Middelkoop legt uit dat de huidige oplossing voor de crisis uitstel van executie betekent en dat intussen het vertrouwen afneemt van burgers en overheden in het financiële systeem, met alle gevolgen vandien. De introductie van een wereldmunt ziet Middelkoop niet gauw gebeuren: 'Pas als er een wereldwijde ineenstorting van het financiële systeem plaatsvindt'.
11 november 2009  |  
Is het vaccin tegen de Mexicaanse griep gevaarlijk? De feiten en de fictie
Ondanks de dringende adviezen van de overheid en de geruststellende woorden van de verantwoordelijke minister, is er veel twijfel onder de Nederlandse bevolking. Wel of geen vaccin tegen de Mexicaanse griep? Terwijl er staan lange rijen staan voor het krijgen van de prik, kiezen veel anderen ervoor zich niet te laten vaccineren. Onderdeel van de controverse rond het vaccin zijn de toevoegingen, zoals squaleen en de kwikverbinding Thiomersal. Hoe gevaarlijk zijn deze middelen nu echt?
6 november 2009  |  
Vaccin of een natuurlijk middel tegen de Mexicaanse griep? De feiten en de fictie
Lange rijen voor de gezondheidscentra die vaccins toedienen tegen de Mexicaanse griep. Maar niet iedereen wordt bereikt. Veel artsen en verpleegkundigen durven het risico van het vaccin niet aan. Zij wijzen op de mogelijke bijwerkingen en op het feit dat de Mexicaanse griep slechts een fractie treft van het aantal mensen dat ieder seizoen sterft aan de gewone griep. Vaccinatie in Nederland is vrijwillig, maar in Amerika is men een stap verder.
2 november 2009  |  
Gevaarlijke stoffen in de griepvaccins? De feiten en de fictie
De geruststellende berichtgeving in de reguliere media over de Mexicaanse griep contrasteert met online publicaties waar verontrusting de toon zet. Een toenemend aantal mensen wil weten hoe het precies zit, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Deel twee van een serie van DeepJournal over de feiten en de fictie bij de Mexicaanse griep.
28 oktober 2009  |  
Verplichte vaccinaties en geïmplanteerde chips? De feiten en de fictie over de Mexicaanse Griep
De geruchten rond de Mexicaanse Griep doen nog sneller de ronde dan het virus zelf. Massale verplichte vaccinaties zouden aanstaande zijn. En in het vaccin zouden minuscule nanochips verborgen. Dit artikel is een eerste stap om de feiten van de fictie te scheiden.
4 oktober 2009  |  
De aanval op Iran is al begonnen
Voor het eerst na een jaar worden er weer internationale gesprekken gevoerd met Iran. De vraag is of het doel is om tot een oplossing te komen. Of zijn de gesprekken en de sancties die ongetwijfeld zullen volgen een opmaat naar een militair conflict, net als dat bij Irak het geval was?
25 september 2009  |  
Het andere gezicht van Barack Obama - 3
Er waait een nieuwe wind in Washington. De Amerikaanse overheid heeft weer een menselijk gezicht. Barack Obama zal zijn land weer het respect en de waardigheid teruggeven. Dat is de hoop. Maar wat is de praktijk? Wat zijn de plannen van de nieuwe president, welke oplossingen draagt hij aan?
25 september 2009  |  
Het andere gezicht van Barack Obama - 3
Er waait een nieuwe wind in Washington. De Amerikaanse overheid heeft weer een menselijk gezicht. Barack Obama zal zijn land weer het respect en de waardigheid teruggeven. Dat is de hoop. Maar wat is de praktijk? Wat zijn de plannen van de nieuwe president, welke oplossingen draagt hij aan?
20 september 2009
Afschaffing gloeilamp kost mogelijk meer dan het oplevert
Europese regelgeving: Nederland moet aan de spaarlamp. Doel is het besparen van energie, maar hoe zit het met de verborgen kosten? Want die zijn er: [...]. Ondanks het enthousiasme van de overheid zijn spaarlampen dus niet echt ideaal.
1 september 2009
Iran - De Volgende Oorlog - DeepJournal video
Video over de mogelijke overeenkomsten tussen de zachte revoluties in Oost-Europa en de Groene Revolutie in Iran. Ook wordt duidelijk wat de reden is dat Iran onder vuur ligt van het westen plus Israël. Wat blijkt, is dat de strijd tegen Iran al is begonnen. Oorlog is daarin slechts een fase.
7 augustus 2009  |  
Het andere gezicht van Barack Obama - 2
Barack Obama is nu ruim een half jaar de president van het machtigste land van de wereld. Zijn aantreden werd ervaren als een verademing, een frisse wind na de jaren onder Bush-Cheney. In een nieuwe serie bestudeert DeepJournal enkele belangrijke beleidsterreinen van de nieuwe president. Wat is de praktijk bij de perceptie van Amerika's nieuwe held, president Barack Obama? In dit tweede deel: Het economisch beleid van de Obamaregering.
27 juli 2009  |  
Het andere gezicht van Barack Obama - 1
Barack Obama is nu ruim een half jaar de president van het machtigste land van de wereld. Zijn aantreden werd ervaren als een verademing, een frisse wind na de jaren onder Bush-Cheney. In een nieuwe serie bestudeert DeepJournal enkele belangrijke beleidsterreinen van de nieuwe president. Wat is de praktijk bij de perceptie van Amerika's nieuwe held, president Barack Obama? In dit eerste deel: De oorlogen in Irak, Afghanistan en Pakistan.
14 juli 2009  |  
Het Westen en Iraanse Groene Revolutie - 3
Bij de recente opstand in Iran vliegen de beschuldigingen over en weer over mogelijke westerse steun aan de demonstranten. Die van Iraanse kant klinken ongeloofwaardig omdat ze afkomstig zijn van een extreem regime, een dat weinig op heeft met de mensenrechten en de schijn tegen heeft. Maar wat zijn de feiten?
11 juli 2009  |  
Het Westen en Iraanse Groene Revolutie - 2
Over de mogelijke invloed van het westen bij de opstand in Iran wordt verschillend gedacht. Enkele belangrijke commentatoren geven hun visie op de actuele ontwikkelingen. Om door die ontwikkelingen niet te worden misleid en tot de kern te komen, wordt in dit artikel gepoogd de drie lagen af te pellen van de problematiek rondom Iran.
26 juni 2009  |  
Het westen en de Iraanse Groene Revolutie - 1
De actuele ontwikkelingen in Iran herinneren aan niet-gewelddadige en gewelddadige acties van het westen om regeringen omver te werpen. Welke acties hebben plaatsgevonden en hoe spontaan is de Iraanse Groene Revolutie?
23 juni 2009
Patroonherkenner Hogervorst over externe invloeden op de beurs
Elmer Hogervorst spreekt over de theorieën van Christopher Carolan en Robert Taylor, en diens roman Paradigm. Hogervorst gaat in op de theorie achter Calorans boek The Spiral Calendar and Its Effect on Financial Markets and Human Events en spreekt over de waarde van fibonaccigetallen. Ook gaat het in het interview over de verdere ontwikkeling van de huidige crisis en wat hierin de beste strategie is. En over de mogelijke sociale en militaire gevolgen van de ontwikkeling van de crisis.
26 maart 2009
Albert Spits: Uitgaven Bos vergroten het probleem
In dit 3e interview reageert Spits op actueel economisch nieuws en plaatst dat in een historisch kader. Spits heeft jarenlang de economie bestudeerd en meer specifiek de dynamiek van crises. Hij is tot de conclusie gekomen dat de zogenoemde Oostenrijkse School de beste theoretische basis biedt voor een gezonde economie. Met die achtergrond kijkt hij naar de actuele economische ontwikkelingen.
25 maart 2009  |  
De Volgende Oorlog: Donkerdoorn vs Daan de Wit (1)
In het boek “De Volgende Oorlog“ verkent onderzoeksjournalist Daan de Wit de geleidelijke Amerikaanse opbouw naar een conflict met Iran onder de regering Bush II. Na de inval van Afghanistan en de invasie van Irak een mogelijke derde Amerikaanse oorlog in het Midden Oosten. De Wit ziet opvallende parallelen tussen de aanloop naar de Irakoorlog van 2003 en de huidige, dreigende, situatie rond de ambitieuze sjiietische grootmacht. [...] Nu is er president Obama, de man van “hope“ en “change“. Bush en zijn “neocons“ zijn weg dus is de kust veilig voor Teheran? We legden de vraag voor aan De Wit. Over Obama, Iran, Israël en de nog altijd explosieve situatie in het Midden Oosten. 
10 maart 2009
Stan van Houcke over een mogelijke oorlog tegen Iran: Interview DeepJournal
Van Houcke houdt rekening met een militair conflict tegen Iran omdat de regionale ambities van Iran een gevaar vormen voor de belangen van het westen en Israël, omdat het olie- en gasrijke Iran niet autonoom mag blijven, omdat de Amerikaanse economie op instorten staat en de het militair-industrieel complex behoefte heeft aan oorlog, omdat Amerika nood heeft aan een gezamenlijke vijand vanwege de interne coherentie, omdat de Obama-regering uitgesproken pro-Israëlisch is, omdat de Nethanyahu bezig is met het vormen van een regering in Israël en altijd zeer anti-Iran is geweest.
26 januari 2009  |  
Israël gebruikte onconventionele wapens in Gaza, zegt Noorse chirurg in Gaza
Israël heeft waarschijnlijk onconventionale wapens gebruikt in de Gaza-oorlog. Dat zegt de Noorweegse chirurg Mads Gilbert tegen het Franse persbureau AFP. Gilbert was gedurende oorlog werkzaam in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza. In een interview [video] zegt hij: 'I can tell you that we have clear evidence that the Israelis are using a new type of very high explosive weapons which are called Dense Inert Metal Explosive (DIME) and are made out of a tungsten alloy'. [...] Gilberts visie wordt bevestigd door 'Paola Manduca, a genetics professor and member of the Genova based ‘New weapons committee’.
21 december 2008
Onafhankelijk gezondheidsonderzoeker Ron Fonteine geïnterviewd door DeepJournal
Omdat een gezonde geest alleen niet voldoende is, interviewt Daan de Wit van DeepJournal een man wiens visies regelmatig ingaan tegen die van de gevestigde orde. Het is een gesprek met onafhankelijk gezondheidsonderzoeker Ron Fonteine, auteur van de Spoedcursus Voeding en Gezondheid en de man achter Fonteine.com. Op deze website publiceert Fonteine zijn  onderzoek naar de optimale gezondheid. Zijn uitspraken staaft hij met de best-mogelijke bronnen. Door onderzoek is hij uitermate kritisch geworden op allerlei algemeen aanvaarde kennis over voeding en gezondheid die wordt verspreid door officiële instanties en de industrie.
26 november 2008
Patroonherkenner Elmer Hogervorst: twee Amerikaanse recessies tot 2012
In het interview van Daan de Wit voor DeepJournal wordt nader ingegaan op onderstaand artikel van Hogervorst in het Financieel Dagblad. Hogervorst reageert tevens op uitspraken van drie anderen die net als hij op basis van feiten een visie hebben ontwikkeld over de financieel-economische toekomst van de westerse wereld: Peter Schiff, Webster Tarpley en Marc Faber.
17 november 2008
Albert Spits over de kredietcrisis en de staat van beleg
In dit 3e deel gaat Albert Spits in op een kwestie die ook door Glenn Beck is aangehaald in een van zijn laatste shows voor CNN, met Peter Schiff: wordt de kredietcrisis gebruikt om te komen tot een wereldmunt. Spits spreekt zich ook uit over mogelijke gevolgen van de kredietcrisis, zoals het uitroepen van de staat van beleg (waarmee volgens de Amerikaanse senator Brad Sherman is gedreigd in het Congres) in Amerika of Nederland.
Spits heeft crises bestudeerd en legt aan de hand van zijn onderzoek, ondermeer naar de zogenoemde Kondratieffwinter, waarom hij rekening houdt met het uitbreken van oorlogen, als gevolg van de huidige economische problemen.
9 november 2008
Willem Middelkoop: '2008 is een economisch kantelpunt'
Financieel expert Willem Middelkoop in gesprek met Daan de Wit van DeepJournal. 'Als we straks terugkijken, zullen we spreken over een tijdperk vóór 2008 en na 2008. Dit is een kantelpunt', aldus Middelkoop.
In het gesprek staat de financieel-econmische realiteit centraal waarmee de toekomstige president van de Verenigde Staten zal worden geconfronteerd.
26 oktober 2008
'Meteen verkopen', bij hoge hypotheek, laag salaris: Albert Spits
In dit tweede gesprek (dat is opgedeeld in drie delen) gaat Albert Spits in op vragen van lezers over goud en zilver, de verantwoordelijkheid van de burger in deze crisis, overproductie en over de positie van de minima. Hij spreekt ook over de rol van Alan Greenspan, de voormalig voorzitter van de Amerikaanse federale bank onder wiens bewind veel cruciale beslissingen zijn gemaakt. Ook komt de vraag aan de orde wat Spits zou hebben gedaan in de plaats van minister Wouter Bos.
Spits adviseert wat de beste strategie is voor huizenbezitters, hij gaat in op de achtergronden bij het Amerikaanse plan van 700 miljard, spreekt over het Plunge Protection Team en legt uit hoe het kan dat de goudprijs zo laag staat.
18 oktober 2008
'Ernstiger dan menigeen denkt', Albert Spits over de economische situatie
In dit tweede gesprek (dat is opgedeeld in drie delen) gaat Albert Spits in op de actuele situatie rond de pensioenfondsen. Hij spreekt ook over de gevolgen van het feit dat de oplossing van de economische crisis gelijk is aan de oorzaak ervan: het scheppen van grote hoeveelheden geld. Hierdoor wordt de crisis opgerekt en verhevigd. Spits legt uit hoe lang de crisis naar alle waarschijnlijkheid zal duren en hoe die er concreet uit zal zien. Het gesprek biedt een fundamentele blik achter de schermen van de huidige kredietcrisis.
4 oktober 2008  |  
Interview financieel expert: duurder, minder, rellen en opstanden
Vooral in grote steden moet je rekening houden met rellen en opstanden. Wellicht dat in sommige landen revoluties ontstaan, vooral in mediterrane landen. Dan worden er bijvoorbeeld overheidsgebouwen in brand gestoken en overheidsfunctionarissen aangevallen. Met dat soort scenario's moet je rekening houden. In elke crisissituatie heb je mensen die in opstand komen. Voor de gevolgen van een crisissituatie hoeven we alleen maar te kijken naar wat er in Argentinië gebeurde. Daar kwamen de mensen van de een op de andere dag van de middenklasse onder de armoedegrens terecht.
6 september 2008
De Volgende Oorlog [Persbericht]
Zich basererend op ruim 1500 bronnen toont Daan de Wit in zijn boek De Volgende Oorlog de voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran.
3 augustus 2008  |  
'Kredietcrisis is gevolg van oorlogszucht en korte-termijnvisie'
Waar we nu in zitten is stagflatie: stagnatie versus inflatie. En waar we straks in komen is hyperinflatie. [...] Het probleem is ontstaan in 1909 toen men de goudstandaard verliet. Er waren daarvoor twee landen verantwoordelijk: Frankrijk en Duitsland. Want die voelden al aan dat ze in staat van oorlog kwamen met elkaar en zowel Duitsland als Frankrijk hebben die goudstandaard verlaten door hun ambtenaren niet meer in gouden munten te betalen, maar in papier.
16 juli 2008  |  
Feiten bij de fictie over de Libanonoorlog van 2006
Vandaag zijn twee dode Israëlische militairen teruggegeven door Hezbollah, die ze voorafgaand aan de Libanonoorlog had gekidnapt. De kidnap is de officiële reden voor de oorlog, maar is het ook de feitelijke reden?
10 juli 2008  |  
Webster Tarpley bij Docks at the Docks - Historical changes in false flag terrorism
De Amerikaanse terrorisme-expert en bestsellerauteur Webster Tarpley is op dinsdag 22 juli in Nederland, speciaal voor Docs at the Docks. Tarpleys presentatie is getiteld Historical changes in false flag terrorism: What we need to know for 2008-2009 en zal worden voorafgegaan door de documentaire 7/7 Ripple Effect. Nederlands ondertiteld.
30 juni 2008  |  
'Goud kopen, gaan huren en uiteindelijk weg uit Nederland': financieel expert
Dus die goudprijs zal zo'n tienmaal omhoog moeten gaan om zich te kunnen meten aan al het papiergeld dat in omloop is.
[...] Als je naar een soort waardesysteem wilt, dan zijn grote steden wat minder. Je zit in een grote stad namelijk altijd met het probleem dat er rellen kunnen uitbreken, opstanden, revoluties. [...] In ieder geval dicht bij het boerenland wonen, zodat je in ieder geval nog je eten kunt halen in tijden van nood.
Ik denk dat je vanaf 2012 ermee rekening moet houden dat banken of de bancaire sector dicht kan gaan.
Als privé-persoon heb ik mezelf al ingedekt, 10% van mijn kapitaal is al in goud. Mijn pensioen heb ik al in grondstoffen en in grondstoffenaandelen overgezet. Mijn huis heb ik verkocht, sinds 2002, dus ik woon in een huurhuis.
18 juni 2008  |  
'Huizenprijs zakt 60% in 7 jaar in Nederland'
-Schetst u eens een toekomstbeeld als dat kan?
De huizenmarkt klapt in elkaar.
-Ook in Nederland?
Ook in Nederland.
[...]
Nou, je moet wel rekenen op zestig procent minimaal aan daling.
[...]
Dus je moet in een tijdbestek denken van, 6 tot 7 jaar vanaf nu.
17 maart 2008  |  
Willem Middelkoop: Update over de kredietcrisis, maart 2008
Willem Middelkoop geeft in dit interview een update over de kredietcrisis. Hij behandelt het laatst nieuws en spreekt zijn verwachtingen uit over de toekomst.
Willem Middelkoop is auteur van de bestseller Als de dollar valt - Wat bankiers en politici u niet vertellen over geld en de kredietcrisis en geeft de gratis nieuwsbrief Nieuws-Flash! uit.
Download het interview (MP3, 9 Mb, 19 minuten). Lees hieronder het transcript.
22 februari 2008
Daan de Wit leidt discussie Dialogue on the Effective Role of Mass Media
Op maandag 25 februari 2008 leidt Daan de Wit van DeepJournal een discussie over de rol, de werking en het effect van de massamedia. De bijeenkomst in Den Haag is gratis toegankelijk en een ieder mag eraan deelnemen, dus kom ook. Het gesprek wordt georganiseerd door het Institute of Social Studies (ISS), de voertaal is Engels. Eraan wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van zowel de reguliere als de alternatieve media. Onder voorbehoud zijn aanwezig dagblad de Pers, de Wereldomroep, RTL, SBS, ZoomIn.tv, Zapruder, IndyMedia en SocioMedia.
18 februari 2008
DeepJournal over Kamervragen van Lange Frans en Baas B
Lange Frans en Baas B maken een nummer dat Kamervragen heet en meteen worden er echte Kamervragen gesteld in de Tweede Kamer! Wat een succes! Alleen gaan de Kamervragen nergens over. Geen minister die naar aanleiding van deze vragen ligt te piekeren in z'n bed: 'Lange Frans heeft me door. Wat nu?' Het zijn vragen van niks en worden waarschijnlijk beantwoord door de assistent van de assistent. De vragen die Frans en B stellen zijn veel interessanter. Die stel ik mezelf ook al jaren.
10 februari 2008  |  
De toenemende omsingeling van Iran
Eerder deze maand verscheen de jaarlijkse Dreigingsinschatting van de Amerikaanse directeur van Nationale Inlichtingen, Michael McConnell. Het is een op schrift gestelde getuigenis voor de Inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat die een inzicht geeft in de actuele visie van de belangrijkste inlichtingenadviseur van de president. In zijn getuigenis legt hij de nadruk op de Iraanse pogingen uranium te verrijken en de capaciteit van het land om lange-afstandswapens af te vuren. De combinatie hiervan wordt nu op het hoogste niveau gepresenteerd als centraal argument om Iran als gevaar voor de wereldvrede te brandmerken. Alsof de National Intelligence Estimate nooit heeft bestaan. 
24 december 2007  |  
De spookterrorristen van de War on Terror
Er zijn grote vragen te stellen bij de Liquid Bombers en hun plan. Lastige vragen die niet meer zijn te stellen aan het hoofd van de Liquid Bombers, Rashid Rauf, daar hij vorige week onder verdachte omstandigheden is ontsnapt.
9 december 2007  |  
Ondanks rapport: koers van Witte Huis op Iran ongewijzigd
Het verschijnen van de National Intelligence Estimate (NIE) eerder deze maand brengt een groot conflict binnen de Amerikaanse elite aan de oppervlakte. Het neoconservatieve deel van deze elite wordt in het nauw gedreven door de rest van het establishment. Deze tegenstanders willen geen oorlog met Iran en zijn verantwoordelijk voor de NIE. Echter, de ideologie van de neocons is onaangetast èn maken zij nog steeds de dienst uit. De tegenstand zal de verbetenheid van deze groep alleen maar groter maken. Daardoor kan het zijn dat het rapport de kans op escalatie verhoogt en tegelijkertijd het gevolg, een oorlog met Iran, nog steeds een zeer reële mogelijkheid is.
5 november 2007  |  
'Nederland gaat bijtekenen in Afghanistan'
Een welingelichte bron uit het Nederlandse leger vertelde mij gisteren dat er voor hem nu 'zoveel indicatoren [zijn] dat het voor mij vast staat dat Nederland gaat bijtekenen in Afghanistan'. Hij spreekt regelmatig leidinggevenden die recent hebben gediend in Afghanistan. Gevoegd bij informatie uit openbare bronnen staat het voor hem vast dat er een vervolg komt van de missie in Afghanistan.
26 oktober 2007  |  
Journalisten zijn soms net mensen
Zo nu en dan wordt er een scheve schaats gereden in de journalistiek. Zo zijn er bijvoorbeeld problemen bij de verslaggeving over 11 september, de aanloop naar de Irakoorlog en de verslaggeving over de Oorlog tegen de Terreur. Maar ook op een minder ernstig niveau gaat het niet altijd goed. Enkele voorbeelden.
25 oktober 2007
Manipuleerde RTL geluid demonstratie tegen Zorreguieta bij doop prinses Ariane?
Heeft RTL-Nieuws het geluid bij een item over de doop van prinses Ariane (20 oktober) gemanipuleerd zodat de demonstratie tegen de vader van Máxima niet was te horen? Een lezer van DeepJournal meent van wel en voert bewijsmateriaal aan in de vorm van uitleg, videobeelden en een foto met een overzicht van de situatie.
3 oktober 2007  |  
Verdere stappen in de aanloop naar de oorlog met Iran
De Bushregering zegt op diplomatieke wijze de situatie met Iran te willen oplossen. Intussen blijkt uit deze serie van DeepJournal dat achter de schermen hieraan weinig tot geen geloof wordt gehecht en dat voorbereidingen werden en worden getroffen voor een militaire conflict met Iran. Deskundigen op het gebied van het Amerikaanse buitenlandbeleid wijzen op de mogelijkheid dat de VS een conflictsituatie zal provoceren om vervolgens militair te kunnen ingrijpen. Onder hen wordt in dit licht kritisch gekeken naar de Amerikaanse visie op de vermeende Iraanse inmenging in Irak en zelfs naar het recente incident met het zestal kernwapens dat over de VS is gevlogen.
1 oktober 2007  |  
Aanval op Iran: de vraag is alleen nog wanneer en in welke vorm
Op meerdere fronten wordt een militaire confrontatie met Iran voorbereid. Dit is een voortdurend en dynamisch proces waarover DeepJournal bericht sinds september 2005. Belangrijke recente ontwikkelingen in dit voornamelijk Amerikaanse proces hebben betrekking op de militaire planning, de manipulatie van informatie en het aanpassen van de strategie.
28 september 2007  |  
Onderweg naar een militaire confrontatie met Iran
De situatie in Irak, de financiële crisis of de olieprijzen zijn niet in staat de kwestie Iran naar de achtergrond te drijven. De dreiging van een conflict met Iran blijft bovenaan de agenda staan. Slechts deels wordt deze 'drumbeat for war' gevoed door artikelen van Fox News als 'U.S. Officials Begin Crafting Iran Bombing Plan' of de door Fox zaterdag te vertonen reportage Iran: Ticking Bomb. Voormalig veiligheidsadviseur voor president Carter, Zbigniew Brzezinski, zegt in een CNN-interview met Wolf Blitzer dat 'the president and particularly the vice president are trying to hype the atmosphere', waarmee hij overigens duidelijke verbanden ziet in de aanloop naar de oorlog met Irak.
27 september 2007  |  
De volgende stap in de neoconservatieve opmars naar Iran
In het openbaar zal de druk verder worden opgebouwd, maar achter de schermen wordt nog weinig waarde gehecht aan dit traject. In plaatst daarvan loopt men op de zaken vooruit door een oorlog met Iran verder voor te bereiden; de volgende stap is gezet in de neoconservatieve opmars naar Iran.
14 september 2007
Docs at the Docks: Hoe de media misleiden en worden misleid
Onze democratie is afhankelijk voor haar functioneren van een goede informatievoorziening door de media. Ondanks de overvloed aan beschikbare informatie laten die ons toch vaak in de steek door veel relevante feiten niet te rapporteren. Docs at the Docks signaleert dit probleem en probeert er iets aan te doen. Maar wat is er de reden van dat dit nodig is? Wat verklaart de opbloei van de Nieuwe Media en de burgerjournalistiek? Laten de reguliere media steken vallen? Het zijn enkele van de prikkelende vragen die aan de gasten van deze avond zullen worden voorgelegd.
4 september 2007
9/11 special - Docs at the Docks
Enkele gasten aan wie tijdens de avond de meest verontrustende vragen over 9/11 worden voorgelegd, zijn Cynthia McKinney, die gedurende tien jaar lid was van het Amerikaanse Congres en Annie Machon, voormalig medewerker van de Britse geheime dienst MI5. Zij praten ondermeer over de kwestie of 9/11 door Osama bin Laden is gepleegd of door een deel van de Amerikaanse overheid. In dat laatste geval zou 9/11 een voorbeeld zijn van een false flag operation, dus een aanslag waarvan de vijand de schuld wordt gegeven om daar zelf voordeel bij te behalen. Over het fenomeen van dit soort operaties wordt gesproken met een Nederlandse expert op het gebied van Gladio, de geheime overheidsorganisatie die in de jaren tachtig aanslagen pleegde in Europa.
13 augustus 2007
Docs at the Docks
Op dinsdag 21 augustus aanstaande begint Docs at the Docks , een nieuwe, kritische documentairereeks op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Tot en met november worden iedere derde dinsdag van de maand documentaires vertoond met onderwerpen en invalshoeken die niet of nauwelijks door de reguliere media worden behandeld. Docs at the Docks biedt wisselende thema's en een prikkelend, informatief randprogramma met interviews en gastsprekers. Daarnaast is er voor het publiek ruimte om vragen te stellen en geven kunstenaars hun visie op het thema van de avond.
19 juli 2007  |  
Spectaculaire berichtgeving over spectaculaire terreur beïnvloedt publieke opinie
In het hoofdartikel van woensdag met de kop The Politics of Fear, schrijft The New York Times: 'The message, as always: Be very afraid. And don't question the president'. Deze scherpe bewoordingen slaan op het rapport dat de directeur van de landelijke inlichtingendienst presenteerde met de titel The Terrorist Threat to the U.S. Homeland en op Fran Townsend, Bush' adviseur voor binnenlandse veiligheid die op een persconferentie de rapportage onderstreepte. Ongefilterde kritiek in een tijd van hoogspanning.
5 juli 2007
William Rodriguez (huismeester WTC, 'Last Man Out') en ex MI5-agent komen naar Nederland
De huismeester van het WTC op 9/11en de laatste man die uit de toren ontsnapte, William Rodriguez, komt naar Nederland. Zijn verhaal over de explosies voorafgaand aan het instorten en hoe hij mensen heeft gered uit het puin, wordt in een breder kader geplaatst door ex MI5-agent Annie Machon. Zij stapte uit de Britse geheime dienst MI5 en legt uit hoe en waarom 9/11 heeft kunnen gebeuren. Zij en Rodriguez en een aantal Nederlandse gasten beantwoorden verontrustende vragen over 9/11, gesteld door Daan de Wit van DeepJournal.com
2 juli 2007
Journaalverslaggeving aanslagen contrasteert met analyse ex CIA-agent
De verslaggeving door Tim Overdiek in het acht-uurJournaal van zondag over de aanslagen in Londen en Glasgow contrasteert met de analyse door ex CIA-agent Larry Johnson, een dag eerder. In een interview door Keith Olbermann in Countdown van MSNBC zegt Johnson dat als de explosies toch hadden plaatsgevonden die alleen een gevaar had kunnen vormen voor inzittenden van de auto's.
4 juni 2007  |  
Ondanks strijd in het Witte Huis toch oorlog tegen Iran
Zij die voor onderhandelingen pleiten, gaan uit van een verkeerde veronderstelling, namelijk dat Iran een soevereine staat kan blijven. Doel is een Iran onder invloed van Israël en de VS. Zonder enige vorm van geweld kan dit doel niet worden bereikt. Daarbij komt dat de enige manier waarop de Bushregering zich na Irak en alle schandalen nog kan rehabiliteren in de ogen van het publiek is om binnen de deadline van de lopende regeringsperiode op spectaculaire wijze uit het dal te komen. Tezamen maakt dit dat er nog maar één optie open blijft, namelijk de optie die al vanaf het begin het doel was: een aanval op Iran.
25 mei 2007  |  
'Implosie maatschappelijk systeem onafwendbaar'
Daan de Wit: 'Het is dus duidelijk dat jij een groot verschil ziet tussen de neoconservatieven die nu aan de macht zijn in Amerika en de rest van Amerika's elite. Het is dus volgens jou niet zo dat die neoconservatieven de Amerikaanse elite vertegenwoordigen...
Stan van Houcke: Nee, absoluut niet, de neoconservatieven zijn een stelletje radicalen. Ze hebben Amerika gehijackt. En niet alleen het Amerika van de armen, want het Amerika van de armen wordt altijd gekaapt door de elite. Ook het Amerika van de elite is nu gekaapt en wordt op sleeptouw genomen.
Daan de Wit: Heb je nog hoop voor de toekomst, omdat je zegt dat die neoconservatieven niet de hele elite in Amerika vertegenwoordigen en dus mogelijk worden teruggefloten?
Stan van Houcke: Nee, zeker niet. Het wordt een geweldige puinhoop, het wordt een totale chaos. Jouw kinderen komen in een wereld terecht waarvan je niet zou willen dat je kinderen in terecht komen.
16 mei 2007  |  
'Journalistiek werkt zonder context'
Stan van Houcke: 'Een van de fundamentele problemen die in ernstigheid toeneemt, is het feit dat de journalistiek zonder context werkt. [...] Vergis je in één ding niet: de mensen die op de televisie de berichtgeving doen, die zitten daar niet voor niets. Ik zit er niet. Mij zullen ze nooit, maar dan ook nooit vragen daarvoor, zoals ze ook een aantal andere mensen nooit zullen vragen. Het is als een virus, het 'gezonde lichaam' van de media stoot mensen zoals ik uit.'
11 mei 2007
Daan de Wit van DeepJournal geeft workshop op ClioCongres
Cliocongres 2007
De VS in het internationale speelveld - Teamcamptain of vallende vedette?
Dinsdag 15 mei 2007 - Groningen

Daan de Wit geeft een workshop en neemt deel aan het slotdebat.
Willem Middelkoop geeft een lezing
4 mei 2007
Boek: 2e schutter bij moord Fortuyn
In het lichaam van Pim Fortuyn zijn kogels gevonden van een verschillend kaliber. Naast de 9mm-kogels uit het wapen van Van der G. is er ook een 5.66mm-kogel gevonden in het lichaam van Fortuyn. Dit staat in een KLPD-rapport dat door een klokkenluider is overhandigd aan Ine Veen die deze gegevens heeft gecontroleerd en verwerkt in haar boek Moord namens de 'Kroon'?. Volgens Veen blijkt hieruit dat een tweede schutter Fortuyn heeft beschoten. Over het boek en de conclusies heb ik gesproken met Jean Thomassen, de partner van Veen die op de hoogte is van de inhoud van het boek. Veen geeft geen interviews.
29 maart 2007  |  
Aanval op Iran is volgende stap in verdeel en heers in Midden-Oosten
De opmars naar een oorlog met Iran duurt onverminderd voort. De kans dat Iran zal worden aangevallen wordt met het verstrijken van de tijd groter, in plaats van kleiner. Het zal de chaos in het Midden-Oosten doen toenemen, maar het is de vraag of dit een ongelukkig gevolg is of een middel tot een doel.
20 maart 2007  |  
Was het Khalid Sheikh Mohammed die bekende verantwoordelijk te zijn voor 9/11?
De bekentenissen van KSM verantwoordelijk te zijn voor meer dan dertig plannen voor aanslagen roepen de vraag op: Was het Khalid Sheikh Mohammed die bekende verantwoordelijk te zijn voor 9/11? En gezien de berichtgeving over Mohammed zijn er nog meer vragen, zoals: Is hij ooit uitgeleverd aan de VS? En leeft hij eigenlijk nog wel?
13 maart 2007  |  
Willem Middelkoop over de economie - 13 maart 2007
Beluister het gesprek. Lees het transcript.
Het gesprek van vandaag gaat over het leeglopen van de Amerikaanse huizenbubbel, een gebeurtenis die zich nu duidelijk begint af te tekenen en waarvan wordt verwacht dat die een grotere impact zal hebben dan de implosie van de technologiezeepbel.
In het gesprek ook aandacht voor het boek dat zal uitkomen, gebaseerd op de interviews van Daan de Wit met Willem Middelkoop, interviews die voor een deel online staan en waarvan een deel nog online zal verschijnen.
12 februari 2007  |  
De komende oorlog tegen Iran - Deel 15
Straffe taal en ernstige beschuldigingen onderstrepen de militaire opbouw; de VS maken zich klaar om een volgend land aan te vallen: Iran. Met iedere dag die voorbij gaat, komt een oorlog met Iran dichterbij. De betrokken partijen graven zich steeds dieper in.

Het is een oorlog die vanaf het begin onvermijdelijk leek. Niemand wil het, op een enkeling na. De geschiedenis zal leren of deze kleine groep krijgt waarop zij zich richten.
19 januari 2007  |  
De komende oorlog tegen Iran - Deel 14
Bush en Cheney hebben in hun huidige functie nog geen twee jaar te gaan en zullen de geschiedenisboeken in willen als de helden van de Pax Americana, als de mannen die het Midden-Oosten en daarmee de olie wisten te veroveren, mannen die de full-spectrum dominance serieus namen, terwijl in eigen land successen werden geboekt door het realiseren van exorbitante winsten voor het militaire bedrijfsleven en het invoeren van extreme wetgeving. De aanloop was lang en de weg vol hindernissen, maar het doel van een derde grote oorlog, een oorlog met Iran, komt steeds meer in zicht. [...] Bush en Cheney hebben klappen gekregen, maar zijn niet verslagen, sterker, ze hebben niets te verliezen.
14 januari 2007
Economiejournalist Willem Middelkoop over de wankele basis van ons financiële systeem
12 januari 2007  |  
Economiejournalist Willem Middelkoop over de wankele basis van ons financiële systeem
We moeten allemaal die economie aan de gang houden, willen allemaal onze export beschermen, dus eigenlijk zijn we bezig met een soort Wereldkampioenschap Geldontwaarding. Landen zijn als de dood dat hun concurrentiepositie achteruit gaat en proberen hun export te beschermen door hun munt zo zwak te houden.' Middelkoop noemt het een wereldkampioenschap omdat het op een wereldwijde schaal gebeurd, in tegenstelling tot vroeger dagen: 'Vroeger had je wel die ongedekte geldsystemen per land, in een bepaalde regio. Maar wat er nu gebeurt is echt nooit eerder vertoond.' [...] Het crashen van geldsystemen is een fenomeen zonder datum, zij het dat onze tijd eruit springt.
21 december 2006
Nederlandstalige 9/11-scheurkalender te koop
Beluister het DeepJoural-interview met de auteur Niels Rood.
5 november 2006  |  
De zaak tegen Saddam in perspectief - Deel 2
Dit artikel is niet verschenen in een Nederlandse vertaling.
1 november 2006  |  
Moratorium stemcomputers, zegt Rop Gonggrijp in interview met DeepJounal
Rop Gonggrijp van WijVertrouwen-
StemcomputersNiet.nl wil een moratorium op het gebruik van stemcomputers, zo zegt hij in een interview met DeepJournalTV. Bekijk het item.
23 oktober 2006  |  
9/11 vijf jaar later
Dit artikel is gebaseerd op mijn toespraak, gehouden op 16 september tijdens de 9/11-conferentie in Utrecht. Ik blik terug op vijf jaar 11 september en probeer een antwoord te geven op de vraag hoe nu verder te gaan.
Bekijk de video - Luister naar de toespraak.
5 oktober 2006
Radio 5 over 9/11
Jesse Goossens: vertaalster van het boek van David Ray Griffin
Karel Koster: Onderzoek911.nl
Daan de Wit: DeepJournal.com
26 september 2006  |  
De komende oorlog tegen Iran - Deel 13
Diverse eenheden van de Amerikaanse Marine is te verstaan gegeven paraat te staan op 1 oktober. De planning van het Pentagon met betrekking tot Iran is doorgestuurd naar het Witte Huis. Sam Gardiner concludeert: 'I think the plan's been picked: bomb the nuclear sites in Iran'.
Dit artikel is een direct vervolg op deel 12 in deze serie.
24 september 2006  |  
De komende oorlog met Iran - Deel 12
De eerdere berichtgeving in deze serie dat op Iraans grondgebied voorbereidingen voor een oorlog worden getroffen door Amerikaanse, Israëlische en Koerdische troepen, wordt nu opgevolgd door informatie dat diverse eenheden van de Marine paraat moeten staan op 1 oktober en dat de planning met betrekking tot Iran van het Pentagon is doorgestuurd naar het Witte Huis. Sam Gardiner: 'I think the plan's been picked: bomb the nuclear sites in Iran'.
19 september 2006  |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media. Journalisten zijn soms net mensen. Ook zij zijn geschokt en ook zij gaan mee in de rammelende theorie van de Bushregering. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en lopen de Oude Media achter de feiten aan die door de Nieuwe Media worden gepresenteerd. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
12 september 2006
VS handhaven geheime gevangenissen
De VS handhaven hun geheime gevangenissen, zo meldt de hoge Amerikaanse ambtenaar Kurt Volker die op bezoek is in Nederland. Toch was de informatie over de Amerikaanse martelvluchten al veel eerder bekend, zo bleek uit deze vierdelige serie van DaanSpeak 1 2 3 4.
12 september 2006
Daan de Wit bij Pauw en Witteman over 9/11
Daan de Wit van DeepJournal en Daanspeak was afgelopen vrijdag te gast bij Pauw en Witteman. Onderwerp van gesprek waren de verontrustende vragen bij de gebeurtenissen op 9/11.
7 september 2006
Politiek zegt massaal af voor debat bij toespraak Griffin
Alle fracties in de Tweede Kamer hebben dinsdag en woensdag afgezegd nadat zij eerder (op D66 na, dat een partijcongres heeft) hadden toegezegd iemand te zullen afvaardigen voor het debat na afloop van de toespraak van David Ray Griffin, vrijdag aanstaande. Professor Griffin, een van de belangrijkste auteurs over 9/11, zal in Amsterdam aanstaande vrijdag een toespraak houden over 11 september. 
3 september 2006  |  
Daan de Wit bij TweeVandaag over 9/11
Het 9/11-item van TweeVandaag met Daan de Wit staat online en is te downloaden.
1 september 2006  |  
Daan de Wit vanavond in TweeVandaag over 9/11
Vanavond is een eerder opgenomen interview te zien dat TweeVandaag hield met Daan de Wit van DeepJournal en DaanSpeak over de vragen bij de officiële theorie bij 11 september 2001 (Uitzending tussen 18.20 and 18.55 uur).
1 september 2006  |  
Loose Change vanaf vandaag op DVD, Nederlands ondertiteld
De 9/11-documentaire Loose Change 2nd edition is vanaf vandaag te koop in allerlei winkels (en online); de documentaire is voorzien van Nederlandstalige ondertitels. In een apart segment leidt Daan de Wit van DeepJournal de documentaire in en interviewt hij Mat Herben en Willem Middelkoop.
22 augustus 2006  |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media.
28 juli 2006
DeepJournal interviewt live Rick Siegel
Het succes van de avond was groter dan voorzien. Veel mensen zijn geweigerd aan de deur. Mijn excuses aan een ieder die niet werd toegelaten. Er wordt gewerkt aan een beeldverslag van de avond, dat zodra het beschikbaar is te zien zal zijn op DeepJournal.
24 juli 2006  |  
Volgend doelwit Iran?

Bekijk deze video van DeepJournal

10 juli 2006  |  
DeepJournal interviewt emigrant die deed wat Willem Middelkoop adviseert
Piet van Dongen is een Brabander in Brazilië. Anderhalf jaar geleden besloot hij Nederland achter zich te laten. De redenen die hij hiervoor had, herkende hij in de DeepJournal-interviewserie met economisch journalist Willem Middelkoop.
23 juni 2006  |  
DeepJournal interviewt Iranjournalist Eefje Blankevoort - deel 2
Eefje Blankevoort is freelance journalist en spendeert regelmatig enige tijd in Iran. Daar spreekt zij met Iraniërs over het leven van alledag, maar ook over de binnenlandse politiek en de oorlogsdreiging door de VS en Israël. DeepJournal interviewt Blankevoort met als centraal onderwerp de mogelijk komende oorlog met Iran.
20 juni 2006  |  
DeepJournal interviewt RTL-Z-verslaggever Willem Middelkoop - deel 4
Willem Middelkoop is belegger en free lance economieverslaggever voor RTL Z. Op basis van zijn expertise en zijn bronnen -waaronder nieuwsbrieven van insiders en gesprekken met bankiers en financieel analisten- is het voor Middelkoop niet de vraag of het huidige financiële systeem 'ploft', maar wanneer.
5 juni 2006  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 10
Iran staat alweer enige tijd hoog op de politiek-publieke agenda. Velen houden inmiddels rekening met een militaire confrontatie, maar eenduidig is de berichtgeving niet te noemen. Wisselende berichten volgen elkaar de laatste tijd snel op, waarbij feiten, meningen en vermoedens strijden om de aandacht. Positief-stemmende geluiden klinken, maar vooralsnog lijken de feiten eerder te wijzen op een slechts tijdelijke verkoeling in een steeds heter wordend conflict.
25 mei 2006  |  
DeepJournal interviewt Iranjournalist Eefje Blankevoort - deel 1
Eefje Blankevoort is freelance journalist en spendeert regelmatig enige tijd in Iran. Daar spreekt zij met Iraniërs over het leven van alledag, maar ook over de binnenlandse politiek en de oorlogsdreiging door de VS en Israël. DeepJournal interviewt Blankevoort met als centraal onderwerp de mogelijk komende oorlog met Iran.
23 mei 2006  |  
Uit naam van de vrijheid ertegen
Ayaan Hirsi Ali stapt op. 'Ze voert nu als reden van vertrek haar gedwongen verhuizing aan, maar ze was al veel langer bezig naar werk in het buitenland om te zien. Laten we wel precies blijven', schreef J. A. A. van Doorn woensdag in NRC Handelsblad. Ze vertrekt naar het American Enterprise Institute. In haar afscheidsspeech haalde zij 11 september aan. Wat al duidelijk was, wordt met haar vertrek glashelder: Hirsi Ali strijdt niet vóór de vrijheid, maar er tegen.
12 mei 2006  |  
DeepJournal interviewt RTL-Z-verslaggever Willem Middelkoop - deel 3
Willem Middelkoop is belegger en free lance economieverslaggever voor RTL Z. Op basis van zijn expertise en zijn bronnen -waaronder nieuwsbrieven van insiders en gesprekken met bankiers en financieel analisten- is het voor Middelkoop niet de vraag of het huidige financiële systeem 'ploft', maar wanneer.
24 april 2006  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 9
De tekenen dat de VS op weg zijn naar een nucleaire confrontatie met Iran zijn de laatste tijd alleen maar sterker geworden. Al langer bestaande plannen die hiertoe moeten leiden worden nu stelselmatig uitgevoerd. Seymour Hersh schrijft: 'One military planner told me [...]: “People think Bush has been focussed on Saddam Hussein since 9/11,” but, “in my view, if you had to name one nation that was his focus all the way along, it was Iran.” 
14 april 2006  |  
Vogelgriep: Wereldwijde ramp of 'bangmakerij'?
Staan we door de vogelgriep aan de vooravond van een wereldwijde pandemie? De man die voor de WHO de reacties op de vogelgriep coördineert, dr. David Nabarro, houdt rekening met 5 tot 150 miljoen slachtoffers. Intussen noemt de radiodokter van Radio Noordholland de berichtgeving rond de vogelgriep 'bangmakerij' en spreekt deze huisarts tegen zijn patiënten en luisteraars over 'macro-economische belangen'.
27 maart 2006  |  
Acteur Charlie Sheen zet alternatieve visie 9/11 opnieuw op agenda
De uitspraken van Hollywood celeb Charlie Sheen over 11 september op CNN's Showbiz Tonight zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. Sheen stelt de cruciale vragen over 9/11 en krijgt hiermee meer media-aandacht voor de alternatieve visie op 11 september dan ooit tevoren, getuige tal van artikelen in de reguliere media. 
17 maart 2006  |  
Wereldwijde recessie dreigt door duikvlucht dollar
'Crash van dollar lijkt kwestie van tijd', kopt NRC Handelsblad op 14 maart. Het artikel is voor Newsweek geschreven door Fareed Zakaria. Hij vertelt hoe rijkerwordende landen, vooral uit Azië, hun geld onderbrengen in Amerikaanse overheidsfondsen: 'Zo blijft de Amerikaanse rente laag, en daardoor kunnen de Amerikanen lenen en geld uitgeven - aan Aziatische waar. Kortom: zij sparen, wij consumeren, hun en onze economie groeit en iedereen is gelukkig.'
9 maart 2006  |  
DeepJournal interviewt RTL-Z-verslaggever Willem Middelkoop - deel 2
Willem Middelkoop is belegger en free lance economieverslaggever voor RTL Z. Op basis van zijn expertise en zijn bronnen -waaronder nieuwsbrieven van insiders en gesprekken met bankiers en financieel analisten- is het voor Middelkoop niet de vraag of het huidige financiële systeem 'ploft', maar wanneer.
3 maart 2006  |  
DeepJournal interviewt expert stemmachines P. Knoppers
Op zeven maart aanstaande gaat Nederland naar de stembus en zal hierbij massaal gebruikmaken van electronische stemmachines. DeepJournal interviewt stemmachine-expert Peter Knoppers van de Technische Universiteit Delft: 'Ik denk dat we in de situatie zijn dat men nog niet ontdekt heeft hoe kwetsbaar we zijn. Dat blind vertrouwen, dat moet een keer fout lopen.
24 februari 2006  |  
DeepJournal interviewt RTL-Z-verslaggever Willem Middelkoop - deel 1
Willem Middelkoop is belegger en free lance economieverslaggever voor RTL Z. Op basis van zijn expertise en zijn bronnen -waaronder nieuwsbrieven van insiders en gesprekken met bankiers en financieel analisten- is het voor Middelkoop niet de vraag of het huidige financiële systeem 'ploft', maar wanneer.
17 februari 2006  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 8
De dollar-economie loopt gevaar door de op te richten Iraanse oliebeurs die zal afrekenen in euro's. Naast olie en de uitbreiding van de hegemonie van de VS ten koste van opkomende uitdagers is dit is een belangrijk motief voor de VS om nu de wereld over te reizen ter aankondiging van de komende oorlog met Iran.
13 februari 2006  |  
Waarheid bij oorlog Irak wordt langzaam duidelijk - 2
Terwijl Nederland naar Afghanistan vertrekt en een oorlog met Iran wordt voorbereid, brokkelt de argumentatie voor de Irakoorlog verder af. Dit artikel is een follow up van deel 1, dat bijna een jaar geleden verscheen. In dit artikel staan 3 nieuwe voorbeelden van bedrog centraal.
9 februari 2006  |  
Cartoonrellen gebaseerd op verdraaide feiten
Nederlandse F16's zijn ingezet om de protesten tegen de Deense cartoons in de hand te houden die tot nu toe al tenminste veertien mensenlevens hebben gekost. De premier van Denemarken 'Mr Rasmussen told a news conference in Copenhagen "we are now facing a growing global crisis" over the cartoons', schrijft de BBC.
27 januari 2006
Documentaire en internet zijn vluchtheuvels kritische media
Eens in de zoveel tijd neemt DeepJournal de media eens onder de loep. Veel van de aannames die we maken, hebben hun oorsprong in de media en kunnen niet altijd zonder problemen de toets der kritiek doorstaan. Dat is een probleem omdat die aannames bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat er doden en gewonden vallen in Irak en dat, zo schrijft de NRC dinsdag, de 'bevoegdheden steeds uitgebreider' worden van de overheid om haar burgers in de gaten te houden.
2 januari 2006  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 7
De onderstaande vier beproefde ingrediënten uit Grootmoeders Kookboek der Explosieve Oorlogstacktieken zijn een recipe for disaster: een preëmptieve nucleaire aanval op Iran, mogelijk al in de lente van 2006.
14 december 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 6
Zoals we in de voorgaande vijf delen hebben beschreven, maken de VS, Israël en Engeland zich op voor een aanval op Iran, een preëmptieve nucleaire aanval, als het aan de VS ligt. Premier Sharon van Israël gooit alvast wat olie op het vuur: 'ISRAEL'S armed forces have been ordered by Ariel Sharon, the prime minister, to be ready by the end of March for possible strikes on secret uranium enrichment sites in Iran, military sources have revealed', schrijft The Sunday Times.
12 december 2005  |  
Dood prinses Diana: ongeluk of moord?
Nog steeds is de dood van prinses Diana omgeven met mysterie. De vraag blijft of het een gewoon auto-ongeluk was of dat de prinses slachtoffer is geworden van een moordcomplot. Gisteren werd bekend dat prins Charles vorige week urenlang formeel is verhoord. De feitelijke stukjes van de puzzel schetsen een moordcomplot, maar zeker is dat nog allerminst. DaanSpeak zet de feiten op een rij.
1 december 2005  |  
Martelpraktijken VS breiden zich uit
Ook Schiphol wordt gebruikt door de CIA als tussenstation van of naar de 'black sites', gelegen in landen als Egypte, Marokko, Oesbekistan, Pakistan en Syrië, maar mogelijk ook naar landen in Europa. In navolging van mensenrechtenorganisaties spreken CIA-veteranen zich uit tegen het martelen.
8 november 2005  |  
Saddam-rechtzaak in perspectief
Bekijk de video
Saddam staat terecht voor zijn misdaden, zoals bijvoorbeeld de gifgasaanval in Halabja. Maar vandaag zal worden onthuld dat de VS in Irak vorigjaar de stad Fallujah hebben ingenomen met een variant van napalm. En uit onderzoek van de Sunday Herald blijkt dat Engeland componenten voor chemische wapens verkocht aan 26 landen, waaronder de 'as van het kwaad'. Sterker, zonder het Westen was er van een Saddam geen sprake, zo blijkt uit dit nieuwe artikel van DeepJournal.
3 november 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 5
De uitspraak van de neoconservatieve leider van Iran dat Israël van de kaart zou moeten worden geveegd, gooit olie op het vuur dat de VS en Israël hebben aangestoken door het treffen van militaire en diplomatieke voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran. Premier Blair zag in de uitspraken van zijn Iraanse collega Ahmadinejad een 'gouden mogelijkheid' (aldus een verslaggever van BBC News) het gevaar van Iran te benadrukken.
12 oktober 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 4
Tweeëntwintig landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, zorgen voor de opmaat bij de oorlog tegen Iran door de resolutie van het internationale atoomagentschap IAEA te onderschrijven. Het is een avontuur met mogelijk grote gevolgen. De VS en Israël maken zich op voor een preëmptieve oorlog tegen Iran, de VS schuwen hierbij een nucleaire aanval niet. Het wachten is op een aanleiding, bijvoorbeeld een tweede 11 september, uitgevoerd door Israël of de VS.
4 oktober 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 3
Militaire plannen, wetgeving en mentale manipulaties worden nu voorbereid en afgerond teneinde een oorlog tegen Iran te realiseren. De Amerikaanse oorlogsplannen tegen Iran vertalen zich in de krantenkoppen van de afgelopen week. De Amerikaanse druk is zo groot dat de grote Europese landen de radicale mening van het internationale atoomagentschap IAEA onderschrijven en dat Rusland en China er niet tegen zijn, dat Canada afstapt van dertig jaar oude principes en dat India lucratieve deals met Iran in gevaar brengt.
29 september 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - deel 2
Mentale manipulaties en militaire plannen worden nu voorbereid en afgerond teneinde een oorlog tegen Iran te realiseren. De manipulaties van het grote publiek lijken sterk op die bij het voorbereiden van de huidige Irakoorlog. Verder aandacht voor een mogelijk militaire schijnbeweging, want terwijl de roep om troepen uit Irak terug te trekken groter wordt, stuurt de VS juist een groot legeronderdeel ernaartoe, mogelijk om later in te zetten tegen Iran.
26 september 2005  |  
De komende oorlog tegen Iran - Deel 1
Het natuurgeweld in de VS heeft niet kunnen voorkomen dat de plannen om Iran aan te vallen nog steeds actueel zijn. Een oorlog tegen Iran wordt door de VS en Israël gezien als een mogelijkheid om uiteenlopende strategische doelen te bereiken. Militaire plannen, wetgeving en mentale manipulaties worden nu voorbereid en afgerond teneinde een oorlog tegen Iran te realiseren.
6 september 2005
Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 2
In de zaak van Volkskrantlezer Manuel op de Coul versus de Volkskrant heeft de Raad voor de Journalistiek besloten tot het niet-ontvankelijk verklaren van de klacht omdat de klager 'immers' niet een 'rechtstreeks belanghebbende' zou zijn. Eerder zei Op de Coul tegen DeepJournal: 'Hoe het ook uitpakt, ik kijk er met tevredenheid op terug. Het ligt nu vast; ze kunnen nu nooit meer zeggen dat ze het niet hebben geweten'.
15 augustus 2005  |  
Was aanslag Londen false flag operation? - deel 4
Het officiële verhaal bij 7/7 valt steeds verder in duigen: Het grote brein achter 7/7 is een medewerker van de Engelse geheime dienst MI6; er hebben omvangrijke geldtransacties plaatsgevonden die wijzen op voorkennis bij de aanslagen; de Britse overheid deelt een rijke geschiedenis met terroristen; berichten over een bom onder een wagon wijzen op meer dan fanatieke rugzakterroristen.
18 juli 2005  |  
Was aanslag Londen false flag operation? Deel 3
Voormalig burgemeester van New York Rudolph Giuliani, de ultieme ervaringsdeskundige bij oefeningen-die-toevallig-werkelijkheid-worden, kon Londen bijstaan omdat hij daar aanwezig was, zelfs vlakbij de plaats waar de eerste bom afging.
16 juli 2005  |  
Was aanslag Londen false flag operation? deel 2
Enkele journalisten vermoeden dat de aanslagen in Londen niet werden uitgevoerd door moslimterroristen, maar door een Westerse geheime dienst die werkt volgens het motto 'verdeel en heers'. In deze DeepJournal worden de belangrijkste feiten genoemd die zij aanvoeren.
11 juli 2005  |  
Was aanslag Londen false flag operation? - deel 1
In Londen werden op dezelfde tijden en plaatsen van de aanslagen oefeningen gehouden die nabootsten wat ineens werkelijkheid werd. Op de dag zelf van de aanslagen was het waarschuwingsniveau verlaagd. Beide elementen kunnen hebben bijgedragen aan het macabere succes van de aanslagen.
23 juni 2005  |  
Downing Street Memo's bewijzen officieel illegaliteit Irakoorlog
Acht maanden voordat Irak werd aangevallen, kreeg Tony Blair een memorandum waarin stond dat de Amerikanen de informatie van de geheime diensten manipuleerden zodat die de oorlogsplannen zouden ondersteunen. Dit document werd gevolgd door andere memoranda waarvan er nu zes openbaar zijn. De Downing Street Memo's zijn officiële documenten die bewijzen dat Bush en Blair hebben gelogen om de oorlog tegen Saddam te rechtvaardigen.
16 juni 2005
De Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 1
door Manuel op de Coul, een lezer van de Volkskrant. De zitting vindt plaats op 24 juni om half twee in het 'Wegens censuur van essentiële informatie over de aanslagen van 11 september' wordt de Volkskrant gedaagd voor de Raad voor de Journalistiekgebouw van de Raad in Amsterdam.
3 juni 2005
Roep om nieuwe Deep Throat misleidend
Nu.nl schrijft: 'WASHINGTON - De Amerikaanse media hebben een moderne versie van Deep Throat nodig om te onthullen hoe de regering van president George Bush het volk heeft misleid over Irak. Dat heeft George McGovern, in 1974 tegenstander van Richard Nixon bij de presidentsverkiezingen, donderdag gezegd tegen [Alan Colmes van] de radiozender Fox News.
30 mei 2005
Verslag toespraken DaanSpeak en Webster Tarpley over 11 september in Rode Hoed, mei 2005
n het kader van de Europese waarheidstournee onder leiding van multimiljonair Jimmy Walter spraken onderanderen DaanSpeak en Webster Tarpley in de Rode Hoed in Amsterdam. Uitgangspunt van de tournee is het aantonen dat 11 september niet is gepleegd door Bin Laden, maar is georganiseerd en uitgevoerd door het Witte Huis. Bin Laden en zijn kapers zijn na de aanslagen opgevoerd als zwarte schapen, maar hebben de daden niet kunnen plegen.
13 mei 2005
Multimiljonair begint in Amsterdam zijn Europese waarheidstournee over 11 september
De Europese waarheidstournee ReOpen911 begint op 20 mei in de Rode Hoed te Amsterdam, 19.00 uur, gratis toegang. Multimiljonair Jimmy Walter wil de onderste steen boven krijgen bij 11 september en spendeert miljoenen om dat voor elkaar te krijgen.
19 april 2005
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 3
19 april 2005
Feit: Saddam gevangen door Koerden
Het verhaal dat nu de ronde doet van voormalig Amerikaans sergeant Nadim Abou Rabeh dat Saddam is gevangen door Amerikaanse mariniers, blijkt een hoax. Het verhaal is door persbureau UPI de wereld ingebracht en wordt nu ingetrokken. DeepJournal blijft erbij dat Saddam is gevangen door de Koerden en gedrogeerd is afgeleverd aan de VS. 
7 april 2005  |  
Stemuitslag mogelijk gemanipuleerd
Wetenschappelijke analyse toont een statistisch onverklaarbaar groot gat tussen de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de exit polls. 'Scientific Analysis Suggests Presidential Vote Counts May Have Been Altered', kopt US Counts Votes concluderend naar aanleiding van het rapport "Analysis of the 2004 Presidential Election Poll Discrepancies".
8 maart 2005  |  
Osama bin Laden is dood
Bin Laden en Al Qaida worden door vriend en vijand gezien als supermachten. Maar is dit realistisch? Bestaat Al Qaida eigenlijk wel? Een overzicht met vragen en antwoorden.
12 februari 2005  |  
Cheney is kern mysterie 11 september
Al jaren rapporteert DeepJournal over de waarschuwingen die vooraf gingen aan 11 september. Nu is daar weer een pagina aan toegevoegd met een rapport van de 9/11-commissie dat meldt dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA tientallen waarschuwingen heeft gekregen voorafgaand aan 911. Iedereen moet op scherp hebben gestaan, maar toch heeft 11 september kunnen gebeuren.
27 januari 2005
Documentaire en internet zijn vluchtheuvels kritische media
Eens in de zoveel tijd neemt DeepJournal de media eens onder de loep. Veel van de aannames die we maken, hebben hun oorsprong in de media en kunnen niet altijd zonder problemen de toets der kritiek doorstaan. Dat is een probleem omdat die aannames bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat er doden en gewonden vallen in Irak en dat, zo schrijft de NRC dinsdag, de 'bevoegdheden steeds uitgebreider' worden van de overheid om haar burgers in de gaten te houden.
28 december 2004
2004 - DeepJournal blikt terug en kijkt vooruit
Onze nieuwjaarswens voor de lezers van DeepJournal dit jaar is uitgekomen, het was een onthullend jaar. De leugens bij de Irakoorlog, de martelingen door de VS, de financiële schadalen van Betuwelijn en HSL om maar wat te noemen; niemand die er nog omheen kan.
12 december 2004  |  
VS ontvoeren mensen uit Westerse landen en laten hen martelen
The Sunday Times maakt melding van een zakenvliegtuig met gemaskerde mannen dat in opdracht van de Amerikaanse regering mensen ontvoert uit (Westerse) landen en hen gedrogeerd transporteert naar landen waar ze vervolgens worden gemarteld.
6 december 2004
DaanSpeak geïnterviewd door Playboy, mei 2004.
Roken op openbare plekken mag niet meer. En dat is slechts het begin want als het aan deze regering ligt, wordt er nog veel meer verboden. Playboy probeerde te achterhalen waar deze alomtegenwoordige betutteling vandaan komt.
18 november 2004  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 12
De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn voorbij, maar toch niet helemaal. De Groene Partij wilde een hertelling in de cruciale swingstaat Ohio en kreeg die. Nouja kreeg, het kostte ze ruim $110.000, maar de hertelling gaat er nu dus komen. Presidentskandidaat Ralph Nader heeft een hertelling afgedwongen voor de staat New Hampshire en activiste Bev Harris is fraude-onderzoeken begonnen in swing states Florida en New Mexico.
2 november 2004
De moord op Theo van Gogh
Theo van Gogh is vandaag vermoord, 911 dagen na Pim Fortuyn. Het RTL-Nieuws maakte vanavond bekend dat de 26-jarige dader een vriend is van Samir A. -Nederlands enige bekende terrorist, een 18-jarige knaap- maar gek genoeg niet hoort tot de groep van 150 islamieten die in de gaten wordt gehouden door de AIVD.
26 oktober 2004  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 11
Om de Verenigde Staten op te stuwen in de vaart der volkeren heeft George W. Bush in 2002 de grootste verandering in de Amerikaanse kieswet ingezet sinds 1965, toen ook niet-blanken mochten gaan stemmen: ter waarde van bijna vier miljard dollar worden nu overal in de VS zo snel mogelijk elektronische stemmachines neergezet.
14 oktober 2004
Werd Bush ingefluisterd?
Voordat de Telegraaf zaterdag het nieuws oppikte dat Bush werd verdacht van het gebruik van een 'oortje' had DeepJournal het onderwerp al afgeschoten. Er was te weinig bewijs, terwijl over andere onderwerpen zoveel bewijs is dat we full time DeepJournal zouden kunnen schrijven, als het financieel haalbaar was. Dus waarom hierover berichten?
22 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar - deel 2
Een advocaat die Bush aanklaagt over 11 september zegt bewijzen te hebben dat de aanslagen zijn georganiseerd door het Witte Huis. De war games op 911 werden gebruikt als afleiding bij de aanslagen die plaatsvonden met op afstand bestuurde vliegtuigen.
21 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar - deel 1
Een advocaat die Bush aanklaagt over 11 september zegt bewijzen te hebben dat de aanslagen van 911 zijn georganiseerd door het Witte Huis. De war games op die dag werden gebruikt als afleiding bij de aanslagen die plaatsvonden met op afstand bestuurde vliegtuigen.
11 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar
Onderzoeksjournalist Mike Ruppert zegt dat hij met zijn boek Crossing the Rubicon zal aantonen dat 11 september een aanslag was onder leiding van de Amerikaanse regering: 'Ik zal vice-president Richard Cheney noemen als de hoofdverdachte van de massamoorden van 9/11 […]
19 augustus 2004
Wie is John Kerry? - deel 2
Ondanks dat DeepJournal nog steeds een aanslag verwacht in oktober die Bush in het zadel zal houden, en ondanks het feit dat verkiezingsfraudeur Bush allerlei mogelijkheden op het gebied van stemfraude achter de hand heeft, bestaat theoretisch de kans dat John Kerry de nieuwe leider van de VS wordt in november.
1 augustus 2004  |  
Ook kinderen verkracht in Abu Ghraib
Rolling Stone onthult documenten die bevestigen wat Seymour Hersh laatst al vertelde, dat kinderen werden verkracht in Abu Ghraib.
6 juli 2004  |  
Olieschaarste wordt gauw wereldwijd probleem
De schreeuwende koppen van de laatste tijd over de problemen bij Shell getuigen van een veel groter en donkerder realiteit dan de 'structurele neergang' van een bedrijf. Deze realiteit is samen te vatten in de woorden Peak Oil. Peak Oil is het moment dat een olieveld of de wereldwijde olieproductie zijn hoogste punt bereikt, waarna de voorraad olie steeds moeilijker is op te pompen en uiteindelijk de kosten de baten overschreiden.
6 juli 2004  |  
Olieschaarste wordt gauw wereldwijd probleem
De schreeuwende koppen van de laatste tijd over de problemen bij Shell getuigen van een veel groter en donkerder realiteit dan de 'structurele neergang' van een bedrijf. Deze realiteit is samen te vatten in de woorden Peak Oil. Peak Oil is het moment dat een olieveld of de wereldwijde olieproductie zijn hoogste punt bereikt, waarna de voorraad olie steeds moeilijker is op te pompen en uiteindelijk de kosten de baten overschreiden. Zonder betaalbare olie stort de wereldeconomie in, met honger, chaos en oorlog als gevolgen.
27 juni 2004
Tweede 'elf september' vóór november 2004 - deel 2
Volgens DeepJournal, volgens een bekende onderzoeksjournalist, volgens een bekende columnist, volgens een ex-generaal, volgens meer dan honderd terrorisme-experts en volgens de nationale veiligheidsadviseur van Bush moeten we sterk rekening houden met een grote aanslag in de VS aan de vooravond van de verkiezingen in november.
16 juni 2004
Tweede 'elf september' vóór november 2004 - deel 1
Al sinds begin december vorig jaar voorziet DeepJournal de komst van een tweede 11 september vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Later werden we hierin gesteund door anderen. Inmiddels is er een heel koor aan experts dat een aanslag verwacht. Over het hoe en wat wordt van mening verschilt. Weer anderen voorzien juist een spectaculaire machtswissel zònder geweld. Deze DeepJournal geeft een overzicht.
7 juni 2004
Voor een onafhankelijke internationale waarheidscommissie over 9-11
Van Webster Tarpley, auteur van ondermeer het uitstekende boek George Bush, The Unauthorized Biography, kreeg DeepJournal het verzoek de oproep tot de oprichting van een onafhanklijke waarheidscommissie te vertalen en te ondertekenen. De op te richten commissie is nodig omdat de huidige onderzoekscommissie niet voldoet. Tarpley noemt de commissie in een email aan DeepJournal een 'slechte grap' en wijst op het artikel in twee delen van een van de ondertekenaars, journalist Joyce Lynn.
1 juni 2004  |  
Oorlog is vrede
Toen alle commotie ontstond over de oorlog met Irak en hoe die ons is opgedrongen door de regering BushBlairBalkenende, wezen sommigen naar de Vietnamoorlog. Die was toentertijd de Amerikanen eveneens opgedrongen, was het verhaal. Hoe was dat dan wel gegaan?
22 mei 2004
Irak: blijven of weggaan?
De problemen worden ons tegenwoordig toegestuurd. Door en dankzij de politiek: Op de mat liggen de oproepkaart voor de Europese Parlementsverkiezing en de krant vol met de gruwelen van de Irakoorlog van het kabinet BushBlairBalkenende. We willen graag meedenken, maar wat is wijsheid? Weg uit Irak uit Irak of juist blijven? Stemmen op 10 juni of niet stemmen?
9 mei 2004  |  
Amerikaanse martelpraktijken van alle tijden
De Britse en Amerikaanse foto's uit de SM-kelders van Saddam/de VS schokken de wereld; het is nieuws, maar is het nieuw? Bepaald niet. Was het te verwachten dat dit zou gebeuren? Zeer zeker.
18 april 2004
Is moord Fortuyn tweede Lockheed-affaire?
Enorme belangen speelden in de maanden, weken, dagen en zelfs uren voorafgaand aan de moord op Fortuyn. Niet alleen was hij een directe bedreiging voor het establishment, ook was hij een belangrijk obstakel in de wapenwedloop van de VS en in kringen van de Nederlandse defensietop.
18 maart 2004
Over verkiezingen en aanslagen in Madrid en Moskou
DeepJournal kreeg commentaar van een lezer naar aanleiding van onze opmerking dat (ook) bij de aanslag in Madrid moest worden gekeken naar wie er baat bij zou kunnen hebben. De vraag aan DeepJournal was of we nu echt suggereerden 'dat de Spaanse overheid verantwoordelijk is voor de aanslag op de trein?'.
10 maart 2004  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 10
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefraudeerd.
3 maart 2004
Wie is John Kerry? - Deel 1
aan het bewind in de VS, na de komende presidentsverkiezingen: 'Kerry recentelijk in Nova. 'Of je nou door de Skull of door de Bones wordt gebeten...', concludeert Nova-presentatrice Clairy Polak afsluitend met veel gevoel voor inhoud, maar met weinig gevoel voor vorm. Maar hij glimlacht toch leuk, die Kerry, zelfs als hij tegen de regels van de democratie in Eén ding staat inmiddels vast: we krijgen weer een lid van het geheime genootschap Skull & Bonesscores a knockout on ‘Super Tuesday’.
25 februari 2004  |  
Waarheid bij oorlog Irak wordt langzaam duidelijk - deel 1
Terwijl de witwasoperatie bij de oorlog in Irak in volle gang is (zie het vorige deel in deze serie), klapt een aantal mensen uit de school. Drie voorbeelden van leugen en bedrog in de aanloop naar de oorlog tegen Irak.
10 februari 2004
Democratie weinig democratisch
Uit de DeepJournalserie over de problemen bij het electronisch stemproces blijkt dat onze democratieën niet veilig zijn voor fraudeurs, maar hoe veilig zijn de democratieën voor haar inwoners? Hoe democratisch is democratie? Bij het antwoord kom je dan al snel uit bij de hoeder van de democratie, de politiek. Dan wordt de vraag: hoe democratisch is de politiek?
6 februari 2004  |  
Onderzoekers: Stemmen via internet nog te fraudegevoelig
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd en ruimte wordt gemaakt voor fraude.
30 januari 2004  |  
Witwasoperatie oorlog Irak in volle gang
'Half Britons say Hutton was "whitewash"', kopt Reuters. De helft van de Britten laat zich kennelijk niet in de luren leggen. The Guardian noemt het een 'cover-up'. Inmiddels is Blairs collega Bush ook bezig zijn straatje schoon te vegen: 'A Senate report says the CIA is to blame for bad intelligence on Iraq. Critics say there's a whitewash underway', kopt MSNBC.
25 januari 2004  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 9
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida in 2000 werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in vorige en volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
30 december 2003
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 2
5 november 2003
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 1
9 september 2003  |  
Dood prinses Diana: ongeluk of moord?

Gisteravond zond de VPRO de CBC-documentaire Diana: The Night She Died [wmv] uit. Daarin vertelde onderandere Erik Petel zijn verhaal. Petel was een toevallige passant die na de crash Diana nog probeerde te helpen, zag hoe bloed uit haar neus en oor liep. Pas toen hij haar rechtop probeerde te laten zitten waardoor haar hoofd achterover viel en het licht van de tunnel op haar scheen, zag hij wie ze was.

30 juli 2003  |  
De afluisterwaanzin in het Witte Huis tijdens Johnson en Nixon
29 juli 2003  |  
Kissinger: havik of vredesduif?
Uit de documentaire The Trial of Henry Kissinger  blijkt hoe Kissinger door sabotage van vredesbesprekingen honderdduizenden Cambodjaanse en tienduizenden Amerikaanse doden op zijn geweten heeft. Hierbij kunnen 200.000 vermoorde Oost-Timorezen worden opgeteld.
10 juni 2003  |  
Blair loog om oorlog te kunnen voeren tegen Irak - 2
Niet alleen maakte Blair bij het voorliegen van zijn bevolking gebruik van de misleidende diensten van Donald Rumsfelds geheime dienst OSP, Blair heeft een soortgelijke dienst, de Joint Intelligence Committee (JIC). De JIC zou van informatie zijn voorzien door Operatie Rockingham en de Britse geheime dienst MI6.
3 juni 2003  |  
Blair loog om oorlog te kunnen voeren met Irak - 1
Tony Blair ligt onder vuur omdat hij zou hebben gelogen. Uit een prima artikel in de Sunday Herald blijkt dat Blair zich moedwillig heeft laten voorliegen en die informatie daarna heeft doorgelogen om zijn eigen bevolking over de streep te krijgen. Een cruciale rol in dit schandaal dat Blair de kop kan kosten, is weggelegd voor Donald Rumsfeld's geheime dienst OSP.
14 mei 2003  |  
Bilderberg
Ook dit jaar lieten NRC, Volkskrant, Nieuws, Journaal, Netwerk en Nova het weer afweten. Of is het van geen belang dat de plusminus 130 belangrijkste mensen ter wereld elkaar ontmoeten om beleid te bespreken? 'International financiers and political leaders from Europe and North America will be conducting public business behind closed doors at the palatial resort. Banker David Rockefeller, Henry Kissinger and high officials of the government and congressional leaders will participate, all pledging absolute secrecy', schrijft Bilderbergwatcher James Tucker Jr.
5 mei 2003  |  
Staat Syrië op dezelfde lijst als Irak? - 2
3 mei 2003  |  
Staat Syrië op de dezelfde lijst als Irak? - 1
De komst van de laatste, of beter: de meest recente Golfoorlog, was achteraf te haarscherp voorspellen. Aan de hand van twee documenten.
26 februari 2003  |  
Ministerie van Angst maakt overuren
Dankzij een lek is bekend geworden dat de Amerikaanse president Bush in het geniep de 'Domestic Security Enhancement Act of 2003 - commonly known as Patriot II' aan het voorbereiden is, meldt onderzoeksjournalist Mike Ruppert.
15 februari 2003  |  
Ministerie van Angst valt door de mand
In deze tijden van 'oorlogen en geruchten van oorlogen' is het essentieel voor de mannen met de plannen om de waarheid zo te draaien dat die ten voordele van hen kan worden ingezet. Want als het volk dat zij zogenaamd vertegenwoordigen, zou weten wat zij weten, dan was het natuurlijk snel gedaan met de steun van hun onderdanen en daarmee konden de plannen de prullenbak in.
7 februari 2003
De toestand in de wereld - deel 2
The 10 Most Startling Speculations and "Conspiracy Theories" About September 11 and America's New War' is de kop boven een uitstekend artikel van Mike Ward. De inhoud is minder geinig dan de kop doet vermoeden. Ieder onderdeel van de toptien is uitgebreid beschreven en gelardeerd met tal van links.
2 februari 2003
Blood for oil - deel 6
Dat olie de enige reden is dat de VS Irak gaan aanvallen, wordt steeds duidelijker. "The smart people [in Washington] all know this but its not generally advertised on the kind of shows that most people watch: MTV and soap operas."
2 februari 2003
Blood for oil - deel 7
Uit de vorige DeepJournal in deze serie bleek wel dat deze komende oorlog voor de VS noodzaak is, tenminste, in de ogen van een groep voormalig olieboeren dat nu aan de macht is. HUMO: 'Bush heeft zijn hele beleid gestroomlijnd rond de olie, vindt ook hoofdeconoom Geert Noels van beurshuis Petercam. [...] Noels: 'Als het oliegebruik in de VS écht zo hard toeneemt als Dick Cheney verwacht, zullen de Iraakse oliereserves incontournable worden. [... De oliebaronnen in de VS] vragen hem vriendelijk doch met aandrang Saddam Hoessein voetje te lichten zodat zij de Iraakse oliereserves kunnen aanboren.' Amerika op weg naar waar het recht op denkt te hebben.
16 januari 2003  |  
Amerikaans gifgas voor Saddam dankzij Rumsfeld
De Amerikaanse minister van defensie Donald Rumsfeld zorgde door een persoonlijke ontmoeting met Saddam Hussein in 1983 ervoor dat Amerikaanse bedrijven gifgas gingen leveren aan Irak. Hij maakte de weg vrij 'for US companies to sell Baghdad biological and chemical weapons components, including anthrax and bubonic plague cultures, according to newly declassified US Government documents'.
8 januari 2003
Blood for oil - deel 5
Al eerder hebben we onze verbazing uitgesproken over de onwerkelijke NewSpeak die tot op de dag van vandaag als een sluier de waarheid bedekt. De waarheid van een oorlog in Irak. Iedereen lijkt er aan mee te doen. Behalve DeepJournal. Wij hebben het tijden geleden al gezegd en we zeggen het nogmaals: er komt 100% zeker een oorlog met Irak met als enige reden de verzekerde toegang van de VS tot de olievoorraden.
4 januari 2003
De toestand in de wereld - deel 1
In deze nieuwe serie behandelen we allerlei actuele losse eindjes die niet in de verschillende DeepJournal-rubrieken passen. Veel verstand hebben we niet van het internet, maar het schijnt webloggen te heten ofzo. Whatever. De toestand in de wereld volgens G. B. J. DeepJournal.
22 december 2002  |  
Gifgasaanval op Koerden niet door Saddam
Probleem alleen is dat Saddam dat niet heeft gedaan, zo staat te lezen in een rapport van het Pentagon. Het is geschreven door 'the man who headed the CIA's Iraq desk during the Gulf War', 'Dr Stephen Pelletiere, who recently retired as professor of National Security Affairs at the US Army War College'.
28 november 2002
Nederlandse regering voorkwam luchtsteun Srebrenica
Tijdens de verhoren van de parlementaire enquête-Srebrenica die zich als een duistere soap voortslepen, gaat het voortdurend over de vraag waarom luchtsteun uitbleef. Vandaag worden de hoofdrolspelers in deze soap gehoord. Op die cruciale vraag waarom luchtsteun uitbleef hebben we in een vorige DeepJournal al mogelijke antwoorden gegeven die er niet om logen en hieronder staan zo mogelijk nòg opzienbarender antwoorden.
10 november 2002  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 8
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
2 november 2002  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 6
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel en in volgende delen komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
2 november 2002  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 7
De beste dieven zijn bescheiden. Steeds een klein beetje stelen, valt niet zo snel op. Ze vallen meestal door de mand als ze te inhalig worden. In Florida werden ze te inhalig. In vorige delen van onze serie over het stelen van de verkiezingen door W. Bush hebben we dat al verteld. In dit deel (en in het vorige en in volgende delen) komen we met aanwijzingen dat in Amerikaanse verkiezingen stelselmatig wordt gefaudeerd.
11 september 2002  |  
Waarom dééd Bush niets?
Onderstaand artikel is gepubliceerd in weekblad Panorama nummer 37, van 4-11 september 2002. Wegens ruimtegebrek ontbrak in de papieren versie van het artikel de tekst die je hieronder leest in het deel met de kop Voortekenen. Lees in aanvulling op dit artikel de delen die DaanSpeak selecteerde uit The Enemy Within van Gore Vidal.
1 september 2002  |  
Diana 5 jaar dood

Enkele dagen geleden hebben de Fransen een rapport afgerond waarin staat dat Henri Paul, de chauffeur van de auto van Diana en Dodi, de bewuste avond dronken was en dat dat het ongeluk verklaart. De Engelsen hebben nog steeds geen rapport gemaakt omdat het koningshuis dat steeds heeft tegengehouden, terwijl het volgens de Engelse wet verplicht is de dood van Engelsen in het buitenland te onderzoeken. Het is hoogst waarschijnlijk dat binnen afzienbare tijd de Engelse wet op dit punt zal worden gewijzigd zodat dit soort onderzoeken niet meer nodig is.

21 april 2002
De val van Srebrenica en Kok2
Bijna zeven jaar na de val van Srebrenica, valt het tweede kabinet Kok. '"Commandant Karremans, zijn plaatsvervanger Franken, hun -Nederlandse- superieuren in Sarajevo en Zagreb, de legerleiding in Den Haag, ministers en de politici, niemand heeft in de afgelopen jaren zijn functie neergelegd om daarmee persoonlijk zijn verantwoordelijkheid voor deze tragedie te nemen. Karremans werd zelfs nog bevorderd. Zouden ze wel in functie zijn gebleven als zevenduizend Nederlanders waren vermoord? Ik vind hun houding schokkend en onbegrijpelijk''', zegt David Rohde in het artikel Dutchbat zweeg in de Volkskrant van 8 april. 'Voor zijn verslaggeving over Srebrenica kreeg hij in Amerika de prestigieuze Pulitzer Price' [sic].
13 november 2001  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 5
Hoe je het ook wendt of keert: Gore zou de Amerikaanse presidentverkiezingen hebben gewonnen als er eerlijk was geteld. Dat staat te lezen in een ongewoon hard artikel van MSNBC. De Volkskrant kopt daarentegen vandaag, weggemoffeld in een klein artikeltje op pagina 4: 'Bush lijkt terecht president VS'. In ons voorlaatste deel van deze serie, gepubliceerd op 231001, vertelden we hoe de powers that be de einduitslag van de hertelling wisten op te schorten. Vandaag is definitief de waarheid bekend: '[...] it put the wrong man in the White House', aldus de laatste zin van het MSNBC-artikel van Eric Alterman met de titel 'Buried truth of a flawed election'.
23 oktober 2001  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 4
Na de zelfcensuur van de pers om bin Ladens toespraken niet meer uit te zenden, volgt een tweede deel in de parallele oorlog die nu aan de gang is. De ene oorlog is die tegen het terrorisme, de andere oorlog is die tegen de democratie. Het tweede deel van die andere oorlog is het opschorten van de einduitslag van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen. 
19 september 2001
Waarschuwingen vooraf bij aanslagen op de VS in 2001, 1993 en 1998
Waar je niks meer over hoort, zijn de berichten over (bom)explosies, zoals gemeld in Trouw in een overzicht op 12 september 2001:
1 juli 2001  |  
Dealer in de Dood
Hij stond bekend als de rijkste man ter wereld. Adnan Khashoggi (66) A.K. voor intimi, weet wat geld verdienen is, maar ook hoe je het moet uitgeven. Alleen al aan dagelijkse onkosten gaf de meest beruchte wapenhandelaar ter wereld 300.000 dollar per dag uit, onder meer aan de mooiste vrouwen. Khashoggi was kind aan huis bij iedereen bij die ook maar iets voorstelt in de wereld.
1 juni 2001
Remote Viewing
Op het moment dat je deze zinnen leest, kan het zijn dat er iemand naar je kijkt die je zelf niet kunt zien. Hij schrijft op hoe je je voelt, maakt een schetstekening van de omgeving waarin je je nu bevindt. Terwijl hij naar je kijkt, zit hij bijvoorbeeld aan een tafel ergens in de VS. Hij is niet paranormaal begaafd, maar is toch in staat in heden, verleden en toekomst te kijken. Waanzinnig? Bij de Amerikaanse geheime dienst CIA dachten ze daar heel anders over. Jarenlang hebben ze er miljoenen dollars in gestopt om deze techniek te ontwikkelen. Tegenwoordig kun je videobanden kopen om het onder de knie te krijgen.
30 december 2000  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 3
Wat pijnlijk was, wordt pijnlijker. Steeds groter wordt het getal dat aangeeft hoeveel méér stemmen Gore heeft behaald dan Bush. Het gaat voor de goede orde om stemmen van Het Volk. 'Gore's Lead in the Popular Vote Now Exceeds 500,000' kopt de New York Times vandaag. 'Vice President Al Gore's nationwide lead in the popular vote has grown by about 200,000, to more than half a million, since Dec. 18, when the Electoral College sealed his fate and made Gov. George W. Bush the 43rd president of the United States.'

30 december 2000  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 2
In het belangrijkste Westerse land is onlangs de belangrijkste persoon op aarde benoemd, iemand die dus eigenlijk de vleesgeworden vooruitgang zou moeten zijn. Misschien dat de manier waarop hij werd verkozen een voorteken was, maar juist deze man staat achteruitgang voor.
30 oktober 2000  |  
Stemfraude Verkiezingen VS 2000 - deel 1
Niet iedereen is het roer kwijt in de Verenigde Staten. Democraat (nouja, lid van de Democratische Partij) Paul Begala* houdt er duidelijke meningen op na: 'The Bush operation reminds me of North Korea. You have a group of insanely loyal, fiercely committed lunatics, devoting their lives to slavish devotion of a moron whose only claim to power is that his father used to run the country. George W. Bush is Kim Jong Il with better hair.'
11 juli 2000  |  
Dood prinses Diana: ongeluk of moord?
De overleden (vermoorde?) princes Diana leeft voort in het nieuws. Vorige maand was te lezen dat een belangrijke getuige in het onderzoek rond de dood van princes Diana, dood is aangetroffen.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved