%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economy
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • top stories
  • read
  • news archive
  • by deepjournal
29 August 2006  |     mail this article   |     print   |     |  Jesse Goossens, vertaalster van het boek.
9/11-expert David Ray Griffin houdt toespraak in Nederland
Auteur van The New Pearl Harbor en The 9/11 Commission Report: Omissions and Distortions
9/11-expert professor David Ray Griffin zal op 8 september 2006 een toespraak houden in het Tropeninstituut te Amsterdam, waarna een debat zal plaatsvinden.
Uitgeverij Lemniscaat heeft zijn boek The New Pearl Harbor vertaald (gratis online, titel: 11 september - Een onderzoek naar de feiten) en heeft hem uitgenodigd in Nederland te spreken. Griffin is een van de belangijkste experts op het gebied van het zoeken naar de waarheid van wat feitelijk heeft plaatsgevonden op 9/11.

Vrijdag 8 september 2006
19.00 uur: Vertoning van fragmenten uit de documentaire Confronting the Evidence: A Call to Reopen the 9-11 Investigation
20.00 uur: Aanvang van de lezing door David Ray Griffin, gevolgd door het debat
Toegang: € 5,00
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen
Grote Zaal, Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam

Het Netwerk-interview met Griffin:
-
Van de Lemniscaat-website bij de aankondiging:
'Wist u dat de Amerikaanse overheid talloze waarschuwingen had ontvangen dat terroristen met gekaapte vliegtuigen een aanslag zouden plegen op Amerikaanse doelen? En dat er specifieke berichten waren die wezen op 11 september 2001?

Wist u dat op Amerikaanse luchtvaartbases permanent gevechtsvliegtuigen paraat staan om verdachte toestellen binnen enkele minuten te onderscheppen?

Wist u dat er op 11 september één uur en twintig minuten lang geen gevechtsvliegtuigen de lucht in zijn gestuurd om de gekaapte vliegtuigen te onderscheppen?

Wist u dat het beton van de wtc-torens is verpulverd, waarvoor een kracht nodig is die meer dan twintig keer zo groot is als de kracht die vrijkomt bij een instorting? En dat zo’n kracht alleen met explosieven kan worden bereikt?

Wist u dat er ook een derde gebouw van het World Trade Center is ingestort – zonder dat daar een vliegtuig in is gevlogen?

Wist u dat de regering het puin van de ingestorte gebouwen direct heeft laten verwijderen? En dat ze niet toestond dat het zou worden onderzocht?

Wist u dat er door de fbi videobeelden van beveiligingscamera’s van het Sheraton Hotel en een tankstation in beslag zijn genomen waarop de aanslag op het Pentagon te zien was – en dat die beelden nooit zijn vrijgegeven?

Wist u dat het toestel dat in het Pentagon vloog, een gat sloeg van 5,5 meter doorsnede – en dus nooit een Boeing 757 kan zijn geweest die een spanwijdte heeft van 38 meter?

Wist u dat president Bush wel degelijk wist dat er een vliegtuig in het World Trade Center gevlogen was, voordat hij zich liet voorlezen op een Amerikaanse basisschool?

Wist u dat zeker vijf van de vermeende kapers nog in leven zijn?

Wist u dat niemand is gestraft voor fouten die zijn gemaakt op 11 september? Sterker nog: dat een aantal verantwoordelijken zelfs is gepromoveerd?

Dit zijn slechts enkele feiten die David Ray Griffin aan het licht brengt. Feiten die vragen oproepen die niet door de officiële verklaringen worden beantwoord.

David Ray Griffin
1 1 S E P T E M B E R
Een onderzoek naar de feiten

De terroristische aanslagen van 11 september 2001 hebben de wereld veranderd. Zij vormden de aanleiding voor de oorlogen in Afghanistan en Irak, waarin duizenden soldaten en nog veel meer onschuldige burgers zijn omgekomen. Zij vormden ook de aanleiding voor de Patriot Act, waarin de burgerrechten van de Amerikanen zijn gekortwiekt, en voor de eindeloze gevangenschap van mensen in Guantánamo Bay en op andere plekken. Toch is er niet of nauwelijks onafhankelijk onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van deze aanslagen.

De regering-Bush wees direct naar Osama bin Laden en al-Qaeda als enige daders en vond het aanvankelijk niet nodig een onderzoek in te stellen. Zij heeft daarna de instelling van een onderzoekscommissie meer dan een jaar lang getraineerd, en vervolgens het onderzoek zelf waar mogelijk beïnvloed. Uiteindelijk is er in 2004 een rapport verschenen dat volgens een toenemend aantal deskundigen feiten verdraait, gegevens weglaat en zichzelf tegenspreekt.

De Amerikaanse hoogleraar David Ray Griffin geeft een zo compleet mogelijk beeld van wat er gebeurde op en rond 11 september, wat de officiële verklaringen daarover te melden hebben en wat het commentaar is van de critici. Zijn nauwgezette betoog leidt tot talloze verontrustende vragen. Vragen die wijzen op de mogelijkheid dat de Amerikaanse overheid voorkennis had van de aanslagen of er zelfs bij betrokken was. Vragen die een nader, maar dan écht onafhankelijk onderzoek dringend noodzakelijk maken.

Met foto’s, een dvd en een speciaal voor deze editie geschreven nawoord
Oorspronkelijke titel: The New Pearl Harbor – Disturbing Questions about the Bush Administration and 9/11
Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaling: Jesse Goossens
Pb. 250 pagina’s
Formaat: 143 mm x 215 mm
Prijs: € 19,95
ISBN 90 5637 856 2
NUR 320
Verschijnt in september 2006'.
Zie ook dit interview met Goossens.
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Sign up for the free mailing list.
12 September 2013  |  
Why is Syria under attack? - Part 4
When you peek below the surface, it becomes clear that Syria is under attack due to the interests of the parties involved. ‘Syria’ is about power, money, influence and energy.
10 September 2013  |  
Why is Syria under attack? - 3
8 September 2013  |  
Why is Syria under attack? - Part 2
In the event of major military conflicts that risk considerable humanitarian and economic consequences, it is useful to examine the interests of all parties involved as well as the role that the media plays in reporting the events.
7 September 2013  |  
Why is Syria under attack? - Part 1
On the surface it’s straightforward: the U.S. wants to liberate Syria from a brutal dictator who is attacking his own people with poison gas. But beneath the surface there is something very different going on.
28 August 2012
Daan de Wit (DeepJournal) interviewt Webster Tarpley op het Magneetfestival
Het Magneetfestival gaat de diepte in met vier interviews. Daan de Wit interviewt Webster Tarpley, Albert Spits, en Mike Donkers.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved