• top stories
  • read
  • newsarchive
  • by deepjournal
6 September 2008
|
De Volgende Oorlog [Persbericht]
De aanval op Iran: Een voorbeschouwing
P    E    R    S    B    E    R    I    C    H    T


Uitgeverij Lemniscaat presenteert op 10 september 2008

De Volgende Oorlog - De aanval op Iran: Een voorbeschouwing

door Daan de Wit

Gebaseerd op ruim 1500 bronnen toont De Volgende Oorlog de voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran.

De Volgende Oorlog. Deze titel lijkt uit te gaan van de onvermijdelijkheid van een oorlog tegen Iran. Onvermijdelijk is hij niet, maar dit boek toont aan dat de kans dat nog voor de volgende Amerikaanse president wordt beëdigd een oorlog tegen Iran zal worden begonnen, groter is dan dat er een diplomatieke oplossing voor het conflict zal worden gevonden.

Belangrijker misschien nog dan de vraag of de oorlog al dan niet zal losbarsten, is de mate waarin de feiten aantonen hoever de Verenigde Staten en zijn bondgenoten, met name Israël, al gevorderd zijn in het voorbereiden van deze volgende oorlog. Na Afghanistan en Irak wordt opnieuw een oorlog opgebouwd waar wij – als Nederlanders, Europeanen, wereldburgers – straks in zullen worden meegesleurd. Aan de hand van rapporten, artikelen en uitspraken van vooraanstaande analisten en direct betrokkenen wordt in dit boek de opbouw naar de volgende oorlog beschreven. De volgende oorlog is een onmisbaar naslagwerk voor eenieder die de actuele verslaggeving rond de kwestie Iran in de juiste context wil plaatsen.

Daan de Wit (1969) is redacteur/verslaggever voor diverse publicaties en televisieprogramma's. Hij maakte onder meer een documentaire over Skull & Bones, een invloedrijk geheim genootschap waarvan de Amerikaanse president Bush lid is. Sinds 2000 is hij de auteur van veelgelezen analyses op zijn website DeepJournal: The News behind the News, www.deepjournal.com

De Wit is beschikbaar voor interviews en optredens. Neem hiervoor contact op met Lemniscaat, Tijn Boon 010 206 2929 of info@andermens.nl 
-
Daan de Wit – De Volgende Oorlog - 289 pagina's, exclusief 50 pagina's noten, deze staan vermeld op www.devolgendeoorlog.nl - ISBN 978 90 477 0034 0 - €17,50 - Te koop in boekwinkels in Nederland en België en online te bestellen, bijvoorbeeld via Bol.com.

DeepJournal
Sign up for the free mailing list.