%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
12 september 2006
VS handhaven geheime gevangenissen
Details Amerikaanse martelpraktijken
De VS handhaven hun geheime gevangenissen, zo meldt de hoge Amerikaanse ambtenaar Kurt Volker die op bezoek is in Nederland. Toch was de informatie over de Amerikaanse martelvluchten al veel eerder bekend, zo bleek uit deze vierdelige serie van DaanSpeak 1 2 3 4.
23 mei 2006   |  
Uit naam van de vrijheid ertegen
Ayaan Hirsi Ali stapt op. 'Ze voert nu als reden van vertrek haar gedwongen verhuizing aan, maar ze was al veel langer bezig naar werk in het buitenland om te zien. Laten we wel precies blijven', schreef J. A. A. van Doorn woensdag in NRC Handelsblad. Ze vertrekt naar het American Enterprise Institute. In haar afscheidsspeech haalde zij 11 september aan. Wat al duidelijk was, wordt met haar vertrek glashelder: Hirsi Ali strijdt niet vóór de vrijheid, maar er tegen.
1 december 2005   |  
Martelpraktijken VS breiden zich uit
VS vervreemden zich meer en meer van rest wereld
Ook Schiphol wordt gebruikt door de CIA als tussenstation van of naar de 'black sites', gelegen in landen als Egypte, Marokko, Oesbekistan, Pakistan en Syrië, maar mogelijk ook naar landen in Europa. In navolging van mensenrechtenorganisaties spreken CIA-veteranen zich uit tegen het martelen.
11 september 2005
Waarheid 911 bereikt main stream media steeds meer
Kritisch item TweeVandaag over 11 september
'In TweeVandaag het relaas van twee oud-ministers, Michael Meacher en Andreas von Bülow. Beide trekken het voorgeschotelde verhaal van 9/11 ernstig in twijfel', aldus de actualiteitenrubriek over de uitzending van 9 september. Het heeft vier jaar geduurd voor dat de main stream media zich vragen durft te stellen die DeepJournal zich al vanaf dag één stelt: Zit er meer achter de aanslag op 11 september dan het kabinet BushBlairBalkende ons wil doen geloven?
15 augustus 2005   |  
Was aanslag Londen false flag operation? - deel 4
Brein achter aanslagen is medewerker MI6
Het officiële verhaal bij 7/7 valt steeds verder in duigen: Het grote brein achter 7/7 is een medewerker van de Engelse geheime dienst MI6; er hebben omvangrijke geldtransacties plaatsgevonden die wijzen op voorkennis bij de aanslagen; de Britse overheid deelt een rijke geschiedenis met terroristen; berichten over een bom onder een wagon wijzen op meer dan fanatieke rugzakterroristen.
18 juli 2005   |  
Was aanslag Londen false flag operation? Deel 3
Rudolph Giuliani was in Londen
Voormalig burgemeester van New York Rudolph Giuliani, de ultieme ervaringsdeskundige bij oefeningen-die-toevallig-werkelijkheid-worden, kon Londen bijstaan omdat hij daar aanwezig was, zelfs vlakbij de plaats waar de eerste bom afging.
16 juli 2005   |  
Was aanslag Londen false flag operation? deel 2
Feiten bij de vermoedens
Enkele journalisten vermoeden dat de aanslagen in Londen niet werden uitgevoerd door moslimterroristen, maar door een Westerse geheime dienst die werkt volgens het motto 'verdeel en heers'. In deze DeepJournal worden de belangrijkste feiten genoemd die zij aanvoeren.
11 juli 2005   |  
Was aanslag Londen false flag operation? - deel 1
Oefening op 7/7 identiek aan aanslag Londen
In Londen werden op dezelfde tijden en plaatsen van de aanslagen oefeningen gehouden die nabootsten wat ineens werkelijkheid werd. Op de dag zelf van de aanslagen was het waarschuwingsniveau verlaagd. Beide elementen kunnen hebben bijgedragen aan het macabere succes van de aanslagen.
28 december 2004
2004 - DeepJournal blikt terug en kijkt vooruit
Onze nieuwjaarswens voor de lezers van DeepJournal dit jaar is uitgekomen, het was een onthullend jaar. De leugens bij de Irakoorlog, de martelingen door de VS, de financiële schadalen van Betuwelijn en HSL om maar wat te noemen; niemand die er nog omheen kan.
12 december 2004   |  
VS ontvoeren mensen uit Westerse landen en laten hen martelen
The Sunday Times maakt melding van een zakenvliegtuig met gemaskerde mannen dat in opdracht van de Amerikaanse regering mensen ontvoert uit (Westerse) landen en hen gedrogeerd transporteert naar landen waar ze vervolgens worden gemarteld.
14 oktober 2004
Werd Bush ingefluisterd?
Speculaties over souffleren Bush tijdens 2e debat met Kerry
Veel vragen, weinig antwoorden
Voordat de Telegraaf zaterdag het nieuws oppikte dat Bush werd verdacht van het gebruik van een 'oortje' had DeepJournal het onderwerp al afgeschoten. Er was te weinig bewijs, terwijl over andere onderwerpen zoveel bewijs is dat we full time DeepJournal zouden kunnen schrijven, als het financieel haalbaar was. Dus waarom hierover berichten?
19 augustus 2004
Wie is John Kerry? - deel 2
Ondanks dat DeepJournal nog steeds een aanslag verwacht in oktober die Bush in het zadel zal houden, en ondanks het feit dat verkiezingsfraudeur Bush allerlei mogelijkheden op het gebied van stemfraude achter de hand heeft, bestaat theoretisch de kans dat John Kerry de nieuwe leider van de VS wordt in november.
1 juni 2004   |  
Oorlog is vrede
Toen alle commotie ontstond over de oorlog met Irak en hoe die ons is opgedrongen door de regering BushBlairBalkenende, wezen sommigen naar de Vietnamoorlog. Die was toentertijd de Amerikanen eveneens opgedrongen, was het verhaal. Hoe was dat dan wel gegaan?
18 april 2004
Is moord Fortuyn tweede Lockheed-affaire?
Enorme belangen speelden in de maanden, weken, dagen en zelfs uren voorafgaand aan de moord op Fortuyn. Niet alleen was hij een directe bedreiging voor het establishment, ook was hij een belangrijk obstakel in de wapenwedloop van de VS en in kringen van de Nederlandse defensietop.
18 maart 2004
Over verkiezingen en aanslagen in Madrid en Moskou
DaanSpeak krijgt commentaar en geeft commentaar
DeepJournal kreeg commentaar van een lezer naar aanleiding van onze opmerking dat (ook) bij de aanslag in Madrid moest worden gekeken naar wie er baat bij zou kunnen hebben. De vraag aan DeepJournal was of we nu echt suggereerden 'dat de Spaanse overheid verantwoordelijk is voor de aanslag op de trein?'.
3 maart 2004
Wie is John Kerry? - Deel 1
Ook Kerry liegt en bedriegt
aan het bewind in de VS, na de komende presidentsverkiezingen: 'Kerry recentelijk in Nova. 'Of je nou door de Skull of door de Bones wordt gebeten...', concludeert Nova-presentatrice Clairy Polak afsluitend met veel gevoel voor inhoud, maar met weinig gevoel voor vorm. Maar hij glimlacht toch leuk, die Kerry, zelfs als hij tegen de regels van de democratie in Eén ding staat inmiddels vast: we krijgen weer een lid van het geheime genootschap Skull & Bonesscores a knockout on ‘Super Tuesday’.
10 februari 2004
Democratie weinig democratisch
Oplossing ligt buiten de politiek
Uit de DeepJournalserie over de problemen bij het electronisch stemproces blijkt dat onze democratieën niet veilig zijn voor fraudeurs, maar hoe veilig zijn de democratieën voor haar inwoners? Hoe democratisch is democratie? Bij het antwoord kom je dan al snel uit bij de hoeder van de democratie, de politiek. Dan wordt de vraag: hoe democratisch is de politiek?
1 december 2003   |  
Het creëren van oorlogsredenen
Pearl Harbor en het Tonkin-incident
Incidenten die tot oorlog hebben geleid, blijken dikwijls bewust uitgelokt of zelfs gecreëerd te zijn. Er zijn sterke aanwijzingen dat de aanval op Pearl Harbor in 1941 vooraf bekend was bij de VS. En de aanleiding voor de oorlog in Vietnam, het ‘Tonkin-incident’, is waarschijnlijk bewust buiten proportie gepresenteerd.
1 november 2003   |  
Het creëren van oorlogsredenen
Provocaties als standaardprocédé
Dat argumenten om oorlog te moeten voeren naderhand verdichtsels blijken, is niet voor het eerst. Opzetjes en provocaties zijn veeleer een standaard-ingrediënt van (wereld)machtspolitiek.
14 mei 2003   |  
Bilderberg
Geheim driedaags topoverleg begint morgen in Versailles
Ook dit jaar lieten NRC, Volkskrant, Nieuws, Journaal, Netwerk en Nova het weer afweten. Of is het van geen belang dat de plusminus 130 belangrijkste mensen ter wereld elkaar ontmoeten om beleid te bespreken? 'International financiers and political leaders from Europe and North America will be conducting public business behind closed doors at the palatial resort. Banker David Rockefeller, Henry Kissinger and high officials of the government and congressional leaders will participate, all pledging absolute secrecy', schrijft Bilderbergwatcher James Tucker Jr.
7 februari 2003
De toestand in de wereld - deel 2
The 10 Most Startling Speculations and "Conspiracy Theories" About September 11 and America's New War' is de kop boven een uitstekend artikel van Mike Ward. De inhoud is minder geinig dan de kop doet vermoeden. Ieder onderdeel van de toptien is uitgebreid beschreven en gelardeerd met tal van links.
2 februari 2003
Blood for oil - deel 6
Dat olie de enige reden is dat de VS Irak gaan aanvallen, wordt steeds duidelijker. "The smart people [in Washington] all know this but its not generally advertised on the kind of shows that most people watch: MTV and soap operas."
2 februari 2003
Blood for oil - deel 7
Uit de vorige DeepJournal in deze serie bleek wel dat deze komende oorlog voor de VS noodzaak is, tenminste, in de ogen van een groep voormalig olieboeren dat nu aan de macht is. HUMO: 'Bush heeft zijn hele beleid gestroomlijnd rond de olie, vindt ook hoofdeconoom Geert Noels van beurshuis Petercam. [...] Noels: 'Als het oliegebruik in de VS écht zo hard toeneemt als Dick Cheney verwacht, zullen de Iraakse oliereserves incontournable worden. [... De oliebaronnen in de VS] vragen hem vriendelijk doch met aandrang Saddam Hoessein voetje te lichten zodat zij de Iraakse oliereserves kunnen aanboren.' Amerika op weg naar waar het recht op denkt te hebben.
8 januari 2003
Blood for oil - deel 5
Deel 5 van een serie waarin olie centraal staat als een mogelijk antwoord op deze vraag.
Al eerder hebben we onze verbazing uitgesproken over de onwerkelijke NewSpeak die tot op de dag van vandaag als een sluier de waarheid bedekt. De waarheid van een oorlog in Irak. Iedereen lijkt er aan mee te doen. Behalve DeepJournal. Wij hebben het tijden geleden al gezegd en we zeggen het nogmaals: er komt 100% zeker een oorlog met Irak met als enige reden de verzekerde toegang van de VS tot de olievoorraden.
4 januari 2003
De toestand in de wereld - deel 1
In deze nieuwe serie behandelen we allerlei actuele losse eindjes die niet in de verschillende DeepJournal-rubrieken passen. Veel verstand hebben we niet van het internet, maar het schijnt webloggen te heten ofzo. Whatever. De toestand in de wereld volgens G. B. J. DeepJournal.
28 november 2002
Nederlandse regering voorkwam luchtsteun Srebrenica
Tijdens de verhoren van de parlementaire enquête-Srebrenica die zich als een duistere soap voortslepen, gaat het voortdurend over de vraag waarom luchtsteun uitbleef. Vandaag worden de hoofdrolspelers in deze soap gehoord. Op die cruciale vraag waarom luchtsteun uitbleef hebben we in een vorige DeepJournal al mogelijke antwoorden gegeven die er niet om logen en hieronder staan zo mogelijk nòg opzienbarender antwoorden.
21 april 2002
De val van Srebrenica en Kok2
Bijna zeven jaar na de val van Srebrenica, valt het tweede kabinet Kok. '"Commandant Karremans, zijn plaatsvervanger Franken, hun -Nederlandse- superieuren in Sarajevo en Zagreb, de legerleiding in Den Haag, ministers en de politici, niemand heeft in de afgelopen jaren zijn functie neergelegd om daarmee persoonlijk zijn verantwoordelijkheid voor deze tragedie te nemen. Karremans werd zelfs nog bevorderd. Zouden ze wel in functie zijn gebleven als zevenduizend Nederlanders waren vermoord? Ik vind hun houding schokkend en onbegrijpelijk''', zegt David Rohde in het artikel Dutchbat zweeg in de Volkskrant van 8 april. 'Voor zijn verslaggeving over Srebrenica kreeg hij in Amerika de prestigieuze Pulitzer Price' [sic].
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved