%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
13 december 2010
Daan de Wit over Dossier Mexicaanse griep bij Ochtendspits
Bekijk de video
Vanochtend was Daan de Wit te gast in het tv-programma Ochtendspits om vragen te beantwoorden naar aanleiding van Dossier Mexicaanse griep. Dit boek heeft het doel een dossier te leveren voor een parlementaire enquête rond de Mexicaanse-griepaffaire.
Bekijk de uitzending (12'00).
Bekijk de website bij het boek.
30 april 2010   |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 3
De eerste groep mensen die bij een militair conflict onder vuur komt te liggen, is het publiek. Zij zijn de eerste slachtoffers in de strijd. Want bij een militair conflict is oorlog slechts een fase. De grootste strijd is die om de hearts and minds van het grote publiek.
1 april 2010   |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 2
Het CIA Red Cell-advies om de bevolking van Europa te beïnvloeden zodat het de missie in Afghanistan blijft steunen, was opmerkelijk. Maar de realiteit is dat de inhoud van het document de regel bevestigt. In mijn boek De Volgende Oorlog - De Aanval op Iran - Een voorbeschouwing heb ik een aantal feiten over dit soort beïnvloeding op een rij gezet. In het vorige deel van dit artikel stond een aantal voorbeelden. Ook in dit deel volgen nog enkele citaten uit het boek.
29 maart 2010   |  
CIA Red Cell-document bevestigt de regel - 1
Bij een militair conflict is oorlog slechts een fase in de strijd. De grootste strijd is die om de hearts and minds van het grote publiek. Het bijzondere aan de affaire rond het CIA Red Cell-document is dan ook niet de inhoud, maar dat het is gelekt. Het document is schokkend, maar de realiteit is dat de inhoud de regel bevestigt.
6 september 2008
De Volgende Oorlog [Persbericht]
De aanval op Iran: Een voorbeschouwing
Zich basererend op ruim 1500 bronnen toont Daan de Wit in zijn boek De Volgende Oorlog de voorbereidingen voor een oorlog tegen Iran.
22 februari 2008
Daan de Wit leidt discussie Dialogue on the Effective Role of Mass Media
Op maandag 25 februari 2008 leidt Daan de Wit van DeepJournal een discussie over de rol, de werking en het effect van de massamedia. De bijeenkomst in Den Haag is gratis toegankelijk en een ieder mag eraan deelnemen, dus kom ook. Het gesprek wordt georganiseerd door het Institute of Social Studies (ISS), de voertaal is Engels. Eraan wordt deelgenomen door vertegenwoordigers van zowel de reguliere als de alternatieve media. Onder voorbehoud zijn aanwezig dagblad de Pers, de Wereldomroep, RTL, SBS, ZoomIn.tv, Zapruder, IndyMedia en SocioMedia.
26 oktober 2007   |  
Journalisten zijn soms net mensen
Zo nu en dan wordt er een scheve schaats gereden in de journalistiek. Zo zijn er bijvoorbeeld problemen bij de verslaggeving over 11 september, de aanloop naar de Irakoorlog en de verslaggeving over de Oorlog tegen de Terreur. Maar ook op een minder ernstig niveau gaat het niet altijd goed. Enkele voorbeelden.
25 oktober 2007
Manipuleerde RTL geluid demonstratie tegen Zorreguieta bij doop prinses Ariane?
Bekijk de video en de foto
Heeft RTL-Nieuws het geluid bij een item over de doop van prinses Ariane (20 oktober) gemanipuleerd zodat de demonstratie tegen de vader van Máxima niet was te horen? Een lezer van DeepJournal meent van wel en voert bewijsmateriaal aan in de vorm van uitleg, videobeelden en een foto met een overzicht van de situatie.
14 september 2007
Docs at the Docks: Hoe de media misleiden en worden misleid
Dinsdag 18 september 2007
Onze democratie is afhankelijk voor haar functioneren van een goede informatievoorziening door de media. Ondanks de overvloed aan beschikbare informatie laten die ons toch vaak in de steek door veel relevante feiten niet te rapporteren. Docs at the Docks signaleert dit probleem en probeert er iets aan te doen. Maar wat is er de reden van dat dit nodig is? Wat verklaart de opbloei van de Nieuwe Media en de burgerjournalistiek? Laten de reguliere media steken vallen? Het zijn enkele van de prikkelende vragen die aan de gasten van deze avond zullen worden voorgelegd.
19 juli 2007   |  
Spectaculaire berichtgeving over spectaculaire terreur beïnvloedt publieke opinie
In het hoofdartikel van woensdag met de kop The Politics of Fear, schrijft The New York Times: 'The message, as always: Be very afraid. And don't question the president'. Deze scherpe bewoordingen slaan op het rapport dat de directeur van de landelijke inlichtingendienst presenteerde met de titel The Terrorist Threat to the U.S. Homeland en op Fran Townsend, Bush' adviseur voor binnenlandse veiligheid die op een persconferentie de rapportage onderstreepte. Ongefilterde kritiek in een tijd van hoogspanning.
5 juli 2007
Presentatieavond nieuw kritisch documentairefestival
Documentaires die je wakkerschudden
Graag willen we je hierbij uitnodigen voor de presentatieavond van Docs at the Docks op maandag 9 juli aanstaande om 20.00 uur op de NDSMwerf te Amsterdam.
25 mei 2007   |  
'Implosie maatschappelijk systeem onafwendbaar'
Beluister het interview. Stan van Houcke geïnterviewd door Daan de Wit. Deel 2.
Daan de Wit: 'Het is dus duidelijk dat jij een groot verschil ziet tussen de neoconservatieven die nu aan de macht zijn in Amerika en de rest van Amerika's elite. Het is dus volgens jou niet zo dat die neoconservatieven de Amerikaanse elite vertegenwoordigen...
Stan van Houcke: Nee, absoluut niet, de neoconservatieven zijn een stelletje radicalen. Ze hebben Amerika gehijackt. En niet alleen het Amerika van de armen, want het Amerika van de armen wordt altijd gekaapt door de elite. Ook het Amerika van de elite is nu gekaapt en wordt op sleeptouw genomen.
Daan de Wit: Heb je nog hoop voor de toekomst, omdat je zegt dat die neoconservatieven niet de hele elite in Amerika vertegenwoordigen en dus mogelijk worden teruggefloten?
Stan van Houcke: Nee, zeker niet. Het wordt een geweldige puinhoop, het wordt een totale chaos. Jouw kinderen komen in een wereld terecht waarvan je niet zou willen dat je kinderen in terecht komen.
16 mei 2007   |  
'Journalistiek werkt zonder context'
Beluister het interview. Stan van Houcke geïnterviewd door Daan de Wit. Deel 1.
Stan van Houcke: 'Een van de fundamentele problemen die in ernstigheid toeneemt, is het feit dat de journalistiek zonder context werkt. [...] Vergis je in één ding niet: de mensen die op de televisie de berichtgeving doen, die zitten daar niet voor niets. Ik zit er niet. Mij zullen ze nooit, maar dan ook nooit vragen daarvoor, zoals ze ook een aantal andere mensen nooit zullen vragen. Het is als een virus, het 'gezonde lichaam' van de media stoot mensen zoals ik uit.'
20 maart 2007   |  
Was het Khalid Sheikh Mohammed die bekende verantwoordelijk te zijn voor 9/11?
De bekentenissen van KSM verantwoordelijk te zijn voor meer dan dertig plannen voor aanslagen roepen de vraag op: Was het Khalid Sheikh Mohammed die bekende verantwoordelijk te zijn voor 9/11? En gezien de berichtgeving over Mohammed zijn er nog meer vragen, zoals: Is hij ooit uitgeleverd aan de VS? En leeft hij eigenlijk nog wel?
19 september 2006   |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
Deel 2 van 2
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media. Journalisten zijn soms net mensen. Ook zij zijn geschokt en ook zij gaan mee in de rammelende theorie van de Bushregering. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en lopen de Oude Media achter de feiten aan die door de Nieuwe Media worden gepresenteerd. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
22 augustus 2006   |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
Deel 1 van 2
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media.
28 juli 2006
DeepJournal interviewt live Rick Siegel
Vertoning van Siegels documentaire 911 Eyewitness Hoboken
Het succes van de avond was groter dan voorzien. Veel mensen zijn geweigerd aan de deur. Mijn excuses aan een ieder die niet werd toegelaten. Er wordt gewerkt aan een beeldverslag van de avond, dat zodra het beschikbaar is te zien zal zijn op DeepJournal.
27 januari 2006
Documentaire en internet zijn vluchtheuvels kritische media
Eens in de zoveel tijd neemt DeepJournal de media eens onder de loep. Veel van de aannames die we maken, hebben hun oorsprong in de media en kunnen niet altijd zonder problemen de toets der kritiek doorstaan. Dat is een probleem omdat die aannames bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat er doden en gewonden vallen in Irak en dat, zo schrijft de NRC dinsdag, de 'bevoegdheden steeds uitgebreider' worden van de overheid om haar burgers in de gaten te houden.
11 september 2005
Waarheid 911 bereikt main stream media steeds meer
Kritisch item TweeVandaag over 11 september
'In TweeVandaag het relaas van twee oud-ministers, Michael Meacher en Andreas von Bülow. Beide trekken het voorgeschotelde verhaal van 9/11 ernstig in twijfel', aldus de actualiteitenrubriek over de uitzending van 9 september. Het heeft vier jaar geduurd voor dat de main stream media zich vragen durft te stellen die DeepJournal zich al vanaf dag één stelt: Zit er meer achter de aanslag op 11 september dan het kabinet BushBlairBalkende ons wil doen geloven?
6 september 2005
Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 2
Raad verklaart lezer niet ontvankelijk; Raad zwijgt, lezer wint op punten
In de zaak van Volkskrantlezer Manuel op de Coul versus de Volkskrant heeft de Raad voor de Journalistiek besloten tot het niet-ontvankelijk verklaren van de klacht omdat de klager 'immers' niet een 'rechtstreeks belanghebbende' zou zijn. Eerder zei Op de Coul tegen DeepJournal: 'Hoe het ook uitpakt, ik kijk er met tevredenheid op terug. Het ligt nu vast; ze kunnen nu nooit meer zeggen dat ze het niet hebben geweten'.
16 juni 2005
De Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 1
Lezer daagt de Volkskrant voor Raad voor de Journalistiek
door Manuel op de Coul, een lezer van de Volkskrant. De zitting vindt plaats op 24 juni om half twee in het 'Wegens censuur van essentiële informatie over de aanslagen van 11 september' wordt de Volkskrant gedaagd voor de Raad voor de Journalistiekgebouw van de Raad in Amsterdam.
3 juni 2005
Roep om nieuwe Deep Throat misleidend
DaanSpeak onthult al jaren leugens Westerse leiders
Nu.nl schrijft: 'WASHINGTON - De Amerikaanse media hebben een moderne versie van Deep Throat nodig om te onthullen hoe de regering van president George Bush het volk heeft misleid over Irak. Dat heeft George McGovern, in 1974 tegenstander van Richard Nixon bij de presidentsverkiezingen, donderdag gezegd tegen [Alan Colmes van] de radiozender Fox News.
19 april 2005
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 3
27 januari 2005
Documentaire en internet zijn vluchtheuvels kritische media
Eens in de zoveel tijd neemt DeepJournal de media eens onder de loep. Veel van de aannames die we maken, hebben hun oorsprong in de media en kunnen niet altijd zonder problemen de toets der kritiek doorstaan. Dat is een probleem omdat die aannames bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat er doden en gewonden vallen in Irak en dat, zo schrijft de NRC dinsdag, de 'bevoegdheden steeds uitgebreider' worden van de overheid om haar burgers in de gaten te houden.
6 december 2004
DaanSpeak geïnterviewd door Playboy, mei 2004.
Mick Boskamp werkte twintig jaar voor Playboy. Voor zijn laatste interview sprak hij met Theo van Gogh en DaanSpeak.
Roken op openbare plekken mag niet meer. En dat is slechts het begin want als het aan deze regering ligt, wordt er nog veel meer verboden. Playboy probeerde te achterhalen waar deze alomtegenwoordige betutteling vandaan komt.
2 november 2004
De moord op Theo van Gogh
Gemoederen lopen hoog op - DaanSpeak roept op tot nuance
Theo van Gogh is vandaag vermoord, 911 dagen na Pim Fortuyn. Het RTL-Nieuws maakte vanavond bekend dat de 26-jarige dader een vriend is van Samir A. -Nederlands enige bekende terrorist, een 18-jarige knaap- maar gek genoeg niet hoort tot de groep van 150 islamieten die in de gaten wordt gehouden door de AIVD.
30 december 2003
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 2
5 november 2003
Media zijn slachtoffer en dader bij oorlog tegen Irak - 1
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved