%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
12 februari 2005   |     mail dit artikel   |     print   |   
Cheney is kern mysterie 11 september
Mike Rupperts boek Crossing the Rubicon
Door Daan de Wit
Al jaren
rapporteert DeepJournal over de waarschuwingen die vooraf gingen aan 11 september. Nu is daar weer een pagina aan toegevoegd met een rapport van de 9/11-commissie dat meldt dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA tientallen waarschuwingen heeft gekregen voorafgaand aan 911. Iedereen moet op scherp hebben gestaan, maar toch heeft 11 september kunnen gebeuren. Cruciaal hierbij waren de war games die die dag werden gehouden en waarover DeepJournal al schreef in oktober 2003. In zijn omvangrijke boek Crossing the Rubicon gaat auteur Mike Ruppert hierop dieper in. Onderstaand artikel vat zijn belangrijkste feiten hierover samen.

De lijst met waarschuwingen vooraf wordt achteraf steeds langer. Nu dus weer de waarschuwingen aan de FAA, maar nog de dag voor de aanslagen verscheen een rapport waarin stond "that the [Al Qaida] network wants to strike within the United States itself. (Zie deze DeepJournal). Op diezelfde dag werd een uitspraak van Mohammed Atta onderschept waarin hij zegt: ''Tomorrow is zero hour'' en ''The match is about to begin'' (zie deze DeepJournal). Een paar maanden eerder wordt de CIA op de hoogte gesteld van door de Jordaanse geheime dienst onderschepte informatie over een op handen zijnde aanval op de VS met behulp van vliegtuigen, codenaam "The Big Wedding", zo schrijft de International Herald Tribune. Bij zowel een match/wedstrijd als een wedding/bruiloft is sprake van twee partijen die samen iets gaan ondernemen. In hoeverre heeft dit betrekking op 11 september? Hoe het ook zij, Mike Ruppert wijst niet Bin Laden, maar Amerika's vice-president Dick Cheney aan als het grote meesterbrein achter de tragedie van 11 september.

DeepJournal loopt interview mis met Mike Ruppert in LA
Mike Ruppert heeft een belangrijk puzzelstuk te pakken van het nog steeds niet geheel opgeklaarde mysterie dat 11 september is. Hij presenteert het in zijn nieuwe boek Crossing the Rubicon. Afgelopen december werd ik naar Los Angeles gevlogen door de Japanse televisie om te worden geïnterviewd voor een documentaire waarin ondermeer het onderwerp Skull & Bones en mijn documentaire daarover wordt besproken. Ik wilde van de gelegenheid gebruik maken door Mike Ruppert te interviewen over zijn boek. Vantevoren had ik via email en telefoon contact gehad met de agent van Ruppert, naar hem doorverwezen door een enthousiaste Mike Ruppert. Eenmaal in LA had ik Ken Levine, Rupperts agent, aan de lijn die vertelde dat Ruppert net terug was van het uitspreken van de grafrede (doc) in Seattle bij de begrafenis van onderzoeksjournalist Gary Webb, de man die een deel van het verhaal van de drugsimporten door de CIA in de main stream pers had gepubliceerd (en om on?verklaarbare redenen zelfmoord had gepleegd terwijl hij middenin een verhuizing zat). Ik zou 'over een minuut' worden teruggebeld door Levine die alleen de laatste details nog even met me zou doornemen over de exacte tijd en plaats voor het interview. Vervolgens heb ik niets meer van hem vernomen. Was er misschien iets gebeurd met Ruppert? Dat was niet het geval bleek later, maar voice mails en emails naar Levine brachten ook geen uitkomst wat er dan wèl was misgegaan. Hij heeft simpelweg niets meer van zich laten horen... Ik hoop in de toekomst Ruppert alsnog te kunnen interviewen. Want hoe je het ook wendt of keert, Ruppert is de belangrijkste onderzoeker en publicist in het veld van de alternatieve pers. Al zijn feiten staaft hij en hij slaat spijkers met koppen.

Mike Ruppert: Stel toekomst centraal en zwelg niet in het verleden
Belangrijke onderwerpen als de twijfelachtige recente presidentsverkiezingen (zie deze DeepJournal), zelfs het onderwerp van de mysteries bij 11 september -een belangrijk deel van zijn boek Crossing the Rubicon- wil Mike Ruppert achter zich laten vanuit het praktische oogpunt de toekomst een stap voor te willen zijn. Niet zwelgen in het verleden, maar praktisch de toekomst tegemoed. Een voorbeeld daarvan was te horen in zijn toespraak op 15 januari in Seattle op de universiteit van Washington: 'Mike told the crowd to be prepared for a tremendous devaluation of the dollar; that the housing boom is ending; that we should begin to look at putting our money, or whatever cash we have left, into precious metals; that we must rid ourselves of debt, get out of the stock market and begin to think about a more self-sufficient living style. We must reduce personal consumption. We should understand that OIL and natural gas are the governing issues that control what the present administration does and we should stop the pipedreams of launching criminal action against the Cheneys, Bushes, et al., because it just isn't going to happen. Not in this version of America.'

Samenvatting van Rupperts belangrijkste punten bij 11 september
Omdat het een het ander niet hoeft uit te sluiten, gaan we in deze DeepJournal toch nog in op een van de belangrijkste sleutels bij de kluis die de waarheid bevat van 11 september. 'In an argument of over 600 pages and 1,000 footnotes, Crossing the Rubicon makes the case for official complicity within the U.S. government and names Dick Cheney as the prime suspect in the crimes of 9/11. Since the publication of this book (to which I had the privilege of contributing a chapter), many people have asked to hear the case against Cheney argued "short & sweet. There are 3 major points made within this book that are crucial to proving Cheney's guilt.", schrijft Michael Kane op de website van Ruppert. Kane deelt de drie belangrijkste punten in onder de koppen: middelen, motief, mogelijkheid.

1. Middelen
De middelen waren in handen van vice-president Dick Cheney. Hij had op 11 september alle touwtjes in handen om het verdedigingsmechanisme van de VS plat te leggen. Kernelement hierbij was de mogelijkheid van de Secret Service om in real time mee te kijken op de radarschermen van de luchtvaartautoriteit FAA. In geval van een crisis is de Secret Service de hoogste in rang, en in dit geval gaf Cheney hieraan de leiding (lees de details in deze DeepJournal). Hij was dus de feitelijke leider van de strijdkrachten, maar dan een die die strijdkrachten juist probeerde uit te schakelen. Dit was altijd een moeilijk punt geweest voor DeepJournal: Hoe was het in 's hemelsnaam mogelijk geweest om het automatische, schier onoverwinnelijke (lucht)verdedigingssysteem van de VS uit te schakelen? In het verleden zijn er tientallen voorbeelden geweest van vliegtuigen die uit de koers raakten en binnen no time bezoek kregen van dwingende straaljagers. Nu gebeurde er keer op keer niets. Je kunt moeilijk de hele luchtmacht en alle piloten betrekken in je samenzwering. Er moest iets anders zijn geregeld om deze stunt voor elkaar te krijgen... Hoe dit werkte, lees je hieronder.

2. Motief
Het hoofdmotief is olie. De aanslagen op 11 september maakten het mogelijk oorlogen uit te roepen die tot doel hebben belangrijke olievoorraden in Amerikaanse handen te krijgen. Het energieprobleem dat hieraan ten grondslag ligt, is samen te vatten in de woorden Peak Oil (lees de details in deze DeepJournal). Niemand wist dit beter dan Dick Cheney. 'Four days after becoming Vice President, Dick Cheney convened his National Energy Policy Development Group (NEPDG) in which he received extensive information on Peak Oil from world-renowned experts. He has refused to release the documents from those hearings to Congress or the American people. FTW has always contended that the deepest, darkest secrets of 9/11 lie in those documents', schrijft Kane.
Zie ook onze zevendelige serie over olie als reden voor de Bush-oorlogen. Hierin ook meer over Cheney's/NEPDG olie-rapport. Kane samenvatttend: 'The "war on terror" is in reality an energy war and 9/11 was its pretext.'

3. Mogelijkheid
De mogelijkheid werd geschapen door de war games die die dag de verdediging platlegden. Alsof bij ons op maandagmiddag als de sirenes loeien de Russen komen binnenvallen... Op elf september werden maarliefst vijf enorme war games gehouden, zo onthult Ruppert op pagina 336 van zijn boek. Oefeningen die in sommige gevallen exact gingen over wat er in werkelijkheid zo plotseling aan de hand bleek te zijn. Wat zich die dag afspeelde, werd door de betrokkenen -dus alle (lucht)verdedigingsdiensten- aangezien als onderdeel van de oefeningen. Op de radarschermen van de FAA werden ten bate van de oefeningen nepmeldingen gegeven die vliegtuigen moesten voorstellen. Tegelijkertijd werden in het echt oefeningen gedaan met minimaal één vliegtuig waarvan werd gedaan alsof het was gekaapt. Ruppert spreekt in zijn boek het vermoeden uit dat het om een op afstand bestuurde Boeing gaat. Lees meer over op afstand bestuurde vliegtuigen op 11 september in deze DeepJournal.
Toen de oefeningen plotsklaps moest worden afgeblazen en na alle verwarring moeizaam (welke van de tientallen signalen waren echt en welke niet?) werd overgeschakeld op de realiteit, bleken als gevolg van de oefeningen bijvoorbeeld allerlei gevechtsvliegtuigen te ver weg, zoals boven zee en in Canada en Alaska, om snel in actie te kunnen komen. Lees de details in deze DeepJournal waarin we enkele war games belichten.
Cheney was ook de hoogste in rang van Tripod II, een oefening in Manhattan die draaide rond een commandopost die goed van pas kwam toen eenmaal bleek dat er toevallig èchte catastrofes aan de hand waren. Even toevallig was dat deze commandopost een kopie was van de post die in WTC-gebouw-7 was gevestigd, maar die tegelijk met dit gebouw ten onder was gegaan (ook al was het gebouw niet geraakt, lees hierover de details in deze DeepJournal). Kane: 'The Air Force war games ensured the air attack would be successful, and Tripod II assured Cheney would have control of the response to the crisis of his making.'
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved