%s1 / %s2
 
NEDERLANDS  |  ENGLISH
  • economie
  • iran
  • e-voting
  • 9/11
  • media
  • irak
  • nieuws
  • lees
  • nieuwsarchief
  • van deepjournal
4 september 2007
9/11 special - Docs at the Docks
Met internationale gastsprekers
Enkele gasten aan wie tijdens de avond de meest verontrustende vragen over 9/11 worden voorgelegd, zijn Cynthia McKinney, die gedurende tien jaar lid was van het Amerikaanse Congres en Annie Machon, voormalig medewerker van de Britse geheime dienst MI5. Zij praten ondermeer over de kwestie of 9/11 door Osama bin Laden is gepleegd of door een deel van de Amerikaanse overheid. In dat laatste geval zou 9/11 een voorbeeld zijn van een false flag operation, dus een aanslag waarvan de vijand de schuld wordt gegeven om daar zelf voordeel bij te behalen. Over het fenomeen van dit soort operaties wordt gesproken met een Nederlandse expert op het gebied van Gladio, de geheime overheidsorganisatie die in de jaren tachtig aanslagen pleegde in Europa.
5 juli 2007
William Rodriguez (huismeester WTC, 'Last Man Out') en ex MI5-agent komen naar Nederland
Toespraken - Inclusief interviews met hen en met Nederlandse gasten
De huismeester van het WTC op 9/11en de laatste man die uit de toren ontsnapte, William Rodriguez, komt naar Nederland. Zijn verhaal over de explosies voorafgaand aan het instorten en hoe hij mensen heeft gered uit het puin, wordt in een breder kader geplaatst door ex MI5-agent Annie Machon. Zij stapte uit de Britse geheime dienst MI5 en legt uit hoe en waarom 9/11 heeft kunnen gebeuren. Zij en Rodriguez en een aantal Nederlandse gasten beantwoorden verontrustende vragen over 9/11, gesteld door Daan de Wit van DeepJournal.com
21 december 2006
Nederlandstalige 9/11-scheurkalender te koop
Beluister het DeepJoural-interview met de auteur Niels Rood.
23 oktober 2006   |  
9/11 vijf jaar later
bekijk de video - Toespraak Daan de Wit op 9/11-conferentie Utrecht
Dit artikel is gebaseerd op mijn toespraak, gehouden op 16 september tijdens de 9/11-conferentie in Utrecht. Ik blik terug op vijf jaar 11 september en probeer een antwoord te geven op de vraag hoe nu verder te gaan.
Bekijk de video - Luister naar de toespraak.
5 oktober 2006
Radio 5 over 9/11
Met Jesse Goossens, Karel Koster en Daan de Wit
Jesse Goossens: vertaalster van het boek van David Ray Griffin
Karel Koster: Onderzoek911.nl
Daan de Wit: DeepJournal.com
19 september 2006   |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
Deel 2 van 2
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media. Journalisten zijn soms net mensen. Ook zij zijn geschokt en ook zij gaan mee in de rammelende theorie van de Bushregering. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en lopen de Oude Media achter de feiten aan die door de Nieuwe Media worden gepresenteerd. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
12 september 2006
Daan de Wit bij Pauw en Witteman over 9/11
Bekijk de uitzending
Daan de Wit van DeepJournal en Daanspeak was afgelopen vrijdag te gast bij Pauw en Witteman. Onderwerp van gesprek waren de verontrustende vragen bij de gebeurtenissen op 9/11.
7 september 2006
Politiek zegt massaal af voor debat bij toespraak Griffin
Inclusief online audio-interview
Alle fracties in de Tweede Kamer hebben dinsdag en woensdag afgezegd nadat zij eerder (op D66 na, dat een partijcongres heeft) hadden toegezegd iemand te zullen afvaardigen voor het debat na afloop van de toespraak van David Ray Griffin, vrijdag aanstaande. Professor Griffin, een van de belangrijkste auteurs over 9/11, zal in Amsterdam aanstaande vrijdag een toespraak houden over 11 september. 
3 september 2006   |  
Daan de Wit bij TweeVandaag over 9/11
Bekijk de uitzending
Het 9/11-item van TweeVandaag met Daan de Wit staat online en is te downloaden.
1 september 2006   |  
Daan de Wit vanavond in TweeVandaag over 9/11
Vanavond is een eerder opgenomen interview te zien dat TweeVandaag hield met Daan de Wit van DeepJournal en DaanSpeak over de vragen bij de officiële theorie bij 11 september 2001 (Uitzending tussen 18.20 and 18.55 uur).
1 september 2006   |  
Loose Change vanaf vandaag op DVD, Nederlands ondertiteld
Met inleiding en interviews door Daan de Wit van DeepJournal
De 9/11-documentaire Loose Change 2nd edition is vanaf vandaag te koop in allerlei winkels (en online); de documentaire is voorzien van Nederlandstalige ondertitels. In een apart segment leidt Daan de Wit van DeepJournal de documentaire in en interviewt hij Mat Herben en Willem Middelkoop.
29 augustus 2006   |  
9/11-expert David Ray Griffin houdt toespraak in Nederland
Auteur van The New Pearl Harbor en The 9/11 Commission Report: Omissions and Distortions
9/11-expert professor David Ray Griffin zal op 8 september 2006 een toespraak houden in Amsterdam.
Bekijk het Netwerk-interview met Griffin.
22 augustus 2006   |  
Waarom de media 9/11 links lieten liggen
Deel 1 van 2
De officiële theorie bij 11 september is een slechte samenzweringstheorie. Hij rammelt aan alle kanten, gaat regelrecht in tegen enkele natuurkundige wetten en leunt voor het succes volledig op het schokeffect bij het publiek en daarmee de media.
31 juli 2006
Complottheorie over de aanslagen op het WTC niet langer omstreden
De beweging die gelooft dat de regering-Bush zelf het WTC in New York liet verwoesten, gaat bovengronds.
28 juli 2006
DeepJournal interviewt live Rick Siegel
Vertoning van Siegels documentaire 911 Eyewitness Hoboken
Het succes van de avond was groter dan voorzien. Veel mensen zijn geweigerd aan de deur. Mijn excuses aan een ieder die niet werd toegelaten. Er wordt gewerkt aan een beeldverslag van de avond, dat zodra het beschikbaar is te zien zal zijn op DeepJournal.
27 maart 2006   |  
Acteur Charlie Sheen zet alternatieve visie 9/11 opnieuw op agenda
Bekendheid en humor doorbreken mediastilte
De uitspraken van Hollywood celeb Charlie Sheen over 11 september op CNN's Showbiz Tonight zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan. Sheen stelt de cruciale vragen over 9/11 en krijgt hiermee meer media-aandacht voor de alternatieve visie op 11 september dan ooit tevoren, getuige tal van artikelen in de reguliere media. 
11 september 2005
Waarheid 911 bereikt main stream media steeds meer
Kritisch item TweeVandaag over 11 september
'In TweeVandaag het relaas van twee oud-ministers, Michael Meacher en Andreas von Bülow. Beide trekken het voorgeschotelde verhaal van 9/11 ernstig in twijfel', aldus de actualiteitenrubriek over de uitzending van 9 september. Het heeft vier jaar geduurd voor dat de main stream media zich vragen durft te stellen die DeepJournal zich al vanaf dag één stelt: Zit er meer achter de aanslag op 11 september dan het kabinet BushBlairBalkende ons wil doen geloven?
6 september 2005
Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 2
Raad verklaart lezer niet ontvankelijk; Raad zwijgt, lezer wint op punten
In de zaak van Volkskrantlezer Manuel op de Coul versus de Volkskrant heeft de Raad voor de Journalistiek besloten tot het niet-ontvankelijk verklaren van de klacht omdat de klager 'immers' niet een 'rechtstreeks belanghebbende' zou zijn. Eerder zei Op de Coul tegen DeepJournal: 'Hoe het ook uitpakt, ik kijk er met tevredenheid op terug. Het ligt nu vast; ze kunnen nu nooit meer zeggen dat ze het niet hebben geweten'.
16 juni 2005
De Volkskrant verzaakt plicht verslaggeving 11 september - deel 1
Lezer daagt de Volkskrant voor Raad voor de Journalistiek
door Manuel op de Coul, een lezer van de Volkskrant. De zitting vindt plaats op 24 juni om half twee in het 'Wegens censuur van essentiële informatie over de aanslagen van 11 september' wordt de Volkskrant gedaagd voor de Raad voor de Journalistiekgebouw van de Raad in Amsterdam.
30 mei 2005
Verslag toespraken DaanSpeak en Webster Tarpley over 11 september in Rode Hoed, mei 2005
n het kader van de Europese waarheidstournee onder leiding van multimiljonair Jimmy Walter spraken onderanderen DaanSpeak en Webster Tarpley in de Rode Hoed in Amsterdam. Uitgangspunt van de tournee is het aantonen dat 11 september niet is gepleegd door Bin Laden, maar is georganiseerd en uitgevoerd door het Witte Huis. Bin Laden en zijn kapers zijn na de aanslagen opgevoerd als zwarte schapen, maar hebben de daden niet kunnen plegen.
13 mei 2005
Multimiljonair begint in Amsterdam zijn Europese waarheidstournee over 11 september
De Europese waarheidstournee ReOpen911 begint op 20 mei in de Rode Hoed te Amsterdam, 19.00 uur, gratis toegang. Multimiljonair Jimmy Walter wil de onderste steen boven krijgen bij 11 september en spendeert miljoenen om dat voor elkaar te krijgen.
8 maart 2005   |  
Osama bin Laden is dood
Al Qaida bestaat niet - Bin-Ladenvideo's zijn nep
Bin Laden en Al Qaida worden door vriend en vijand gezien als supermachten. Maar is dit realistisch? Bestaat Al Qaida eigenlijk wel? Een overzicht met vragen en antwoorden.
12 februari 2005   |  
Cheney is kern mysterie 11 september
Mike Rupperts boek Crossing the Rubicon
Al jaren rapporteert DeepJournal over de waarschuwingen die vooraf gingen aan 11 september. Nu is daar weer een pagina aan toegevoegd met een rapport van de 9/11-commissie dat meldt dat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA tientallen waarschuwingen heeft gekregen voorafgaand aan 911. Iedereen moet op scherp hebben gestaan, maar toch heeft 11 september kunnen gebeuren.
22 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar - deel 2
Advocaat slachtoffers 11 september: Witte Huis organiseerde 911
Een advocaat die Bush aanklaagt over 11 september zegt bewijzen te hebben dat de aanslagen zijn georganiseerd door het Witte Huis. De war games op 911 werden gebruikt als afleiding bij de aanslagen die plaatsvonden met op afstand bestuurde vliegtuigen.
21 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar - deel 1
Advocaat slachtoffers 11 september: Witte Huis organiseerde 911
Een advocaat die Bush aanklaagt over 11 september zegt bewijzen te hebben dat de aanslagen van 911 zijn georganiseerd door het Witte Huis. De war games op die dag werden gebruikt als afleiding bij de aanslagen die plaatsvonden met op afstand bestuurde vliegtuigen.
11 september 2004
Officiële versie 911 valt steeds verder uit elkaar
Drie jaar na aanslagen op 11 september
Onderzoeksjournalist Mike Ruppert zegt dat hij met zijn boek Crossing the Rubicon zal aantonen dat 11 september een aanslag was onder leiding van de Amerikaanse regering: 'Ik zal vice-president Richard Cheney noemen als de hoofdverdachte van de massamoorden van 9/11 […]
27 juni 2004
Tweede 'elf september' vóór november 2004 - deel 2
Volgens DeepJournal, volgens een bekende onderzoeksjournalist, volgens een bekende columnist, volgens een ex-generaal, volgens meer dan honderd terrorisme-experts en volgens de nationale veiligheidsadviseur van Bush moeten we sterk rekening houden met een grote aanslag in de VS aan de vooravond van de verkiezingen in november.
16 juni 2004
Tweede 'elf september' vóór november 2004 - deel 1
Al sinds begin december vorig jaar voorziet DeepJournal de komst van een tweede 11 september vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Later werden we hierin gesteund door anderen. Inmiddels is er een heel koor aan experts dat een aanslag verwacht. Over het hoe en wat wordt van mening verschilt. Weer anderen voorzien juist een spectaculaire machtswissel zònder geweld. Deze DeepJournal geeft een overzicht.
7 juni 2004
Voor een onafhankelijke internationale waarheidscommissie over 9-11
Van Webster Tarpley, auteur van ondermeer het uitstekende boek George Bush, The Unauthorized Biography, kreeg DeepJournal het verzoek de oproep tot de oprichting van een onafhanklijke waarheidscommissie te vertalen en te ondertekenen. De op te richten commissie is nodig omdat de huidige onderzoekscommissie niet voldoet. Tarpley noemt de commissie in een email aan DeepJournal een 'slechte grap' en wijst op het artikel in twee delen van een van de ondertekenaars, journalist Joyce Lynn.
5 mei 2003   |  
Staat Syrië op dezelfde lijst als Irak? - 2
3 mei 2003   |  
Staat Syrië op de dezelfde lijst als Irak? - 1
De komst van de laatste, of beter: de meest recente Golfoorlog, was achteraf te haarscherp voorspellen. Aan de hand van twee documenten.
11 september 2002   |  
Waarom dééd Bush niets?
Onderstaand artikel is gepubliceerd in weekblad Panorama nummer 37, van 4-11 september 2002. Wegens ruimtegebrek ontbrak in de papieren versie van het artikel de tekst die je hieronder leest in het deel met de kop Voortekenen. Lees in aanvulling op dit artikel de delen die DaanSpeak selecteerde uit The Enemy Within van Gore Vidal.
19 september 2001
Waarschuwingen vooraf bij aanslagen op de VS in 2001, 1993 en 1998
Waar je niks meer over hoort, zijn de berichten over (bom)explosies, zoals gemeld in Trouw in een overzicht op 12 september 2001:
____________________________________________________________________________

DeepJournal
Meld je aan voor de gratis mailing list.
9 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 4
Wie onder de oppervlakte kijkt, ziet dat Syrië onder vuur ligt vanwege de belangen van de betrokken partijen. 'Syrië' gaat over macht, geld, invloed en energie.
8 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - 3
Wie vorm en inhoud scheidt, ziet dat de strijd om Syrië vooral niet gaat over waar het over lijkt te gaan. De vorm maskeert de inhoud. Syrië en Iran zijn stukken op een geopolitiek schaakbord.
7 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 2
Bij grote militaire conflicten die aanzienlijke humantaire en economische gevolgen kunnen hebben, is het goed te kijken naar de belangen van de betrokken partijen en naar de rol van de media bij de verslaggeving van de feiten.
6 september 2013  |  
Waarom ligt Syrië onder vuur? - Deel 1
Aan de oppervlakte is het duidelijk: de VS willen Syrië bevrijden van een wrede dictator die zijn bevolking met gifgas bestookt. Onder de oppervlakte is er iets heel anders aan de hand.
1 april 2013
Albert Spits: Creëer je eigen financiële veiligheid
Spits beschrijft hoe de euro richting de uitgang gaat en dat je intussen maar beter waarde voor je geld kunt kiezen. Hij raadt iedereen aan zich voor te bereiden op een systeemkrach.
Contact - About - Donate - RSS Feeds - Copyright © 2006 DeepJournal, All rights reserved